Дорожня інфраструктура лісфонду Буковини дозволяє вести економічно та екологічно збалансоване лісокористування та розвивати туризм і рекреацію

Дорожня інфраструктура лісфонду Буковини дозволяє вести економічно та екологічно збалансоване лісокористування та розвивати туризм і рекреацію

21.06.2017, 22:57

Цього року державні лісогосподарські підприємства, підпорядковані Чернівецькому обласному управлінню лісового господарства, запланували у своїх виробничих зобов’язаннях збудувати і відремонтувати 77,3 кілометри лісових доріг. На сьогодні в цілому вже прокладено і упорядковано 50,2 кілометри дорожнього полотна, що становить 65% від плану-2017.

«Питання будівництва, ремонту та утримання в належному стані лісових доріг – серед першочергових у лісовому господарстві області. Дороги, збудовані у лісових масивах силами держлісгоспів, дозволяють забезпечити надійну охорону лісів, у тому числі від ймовірних пожеж, а також вести екологічно та економічно збалансоване лісокористування, – наголошує в. о. начальника Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства Роман Череватий. – Окремі лісові траси виконують важливу соціальну функцію, з’єднуючи транспортним сполученням населені пункти краю, що особливо важливо для гірських районів. Ними також користуються численні туристи, гості Буковини, а це розширює рекреаційні можливості області, дає поштовх розвитку зеленого туризму і загалом підприємництва в територіальних громадах».

Держлісгоспи області забезпечені потужною дорожнобудівельною технікою. Кожний розробив програму розвитку дорожньої інфраструктури в державному лісовому фонді, включаючи будівництво та ремонт мостів. Будівництво нових лісових трас здійснюється за сучасними технологіями з врахуванням європейських принципів ландшафтного проектування.

 Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Коли  Череватий,  Мицка(облавтодор) і ДАІ  будуть  діяти  спільно, узгоджуючи  маршрути  перевезень з  Службою автодоріг,   розрухи  на  дорогах  області  не буде.  Керувати цим  процессом має  ОДА.

avatar

Арсений

22 червня 2017 11:41