Допоможіть захистити батька!

Допоможіть захистити батька!

14.07.2012, 20:11

Політичні розправи над моєю родиною відбуваються не вперше. Ще з 1998 року моя сім'я Китайгородських-Воронюків могла жити в Канаді чи Америці під політичним захистом Міжнародної організації «Репортери без кордонів». До сих пір не можу забути мамині настанови – ні в якому разі не дивитися в дверну шпарину та не гуляти в дворі. Тоді моїй матері (головному редактору газети «Буковинське віче» Вірі Китайгородській), одній із найопозиційніших журналістів погрожували фізичною розправою люди колишнього голови ОДА Теофіла Бауера за її розслідування з розкрадання та продажу буковинського лісу та розправ над незалежною пресою. Та мама з батьком твердо вирішили – ми нікуди не будемо мігрувати, адже це те саме, що втеча. Ми залишились з надією і вірою, що дочекаємося кращих часів.

І вони трохи були, а тепер ми знову повертаємося у 90-ті, та ТЕПЕР політичні розправи носять значно витонченіший характер. Прибрати людину – це одне, а от причинити їй біль, зробивши боляче дорогим та близьким, дискредитувавши добре ім'я її родини – це вже збочене задоволення нинішніх політичних маніяків. У нашій родині найбільш придатним для такого удару виявився мій батько – лікар (бо мама і я – журналісти, сестра – тільки студентка, бабусі і дідусь – давно на пенсії), завідувач хірургічним відділенням госпіталю інвалідів Вітчизняної війни Олександр Воронюк, лауреат премії Залозецького, хірург із 34-річним стажем...

 Провокація з батьком відбулася відразу на другий день після того, коли мама виступила в Українському народному домі з шаленою критикою закону про мови Ківалова- Колісніченка та критикою нині діючої влади та закликала переходити від оборони до наступу.

Далі пропоную почитати хід його затримання: до кабінету зайшли силовики, на мамин дзвінок, чому батько затримується на роботі, він встиг промовити, що в нього повен кабінет міліції. Мама відразу ж приїхала до нього на роботу. Двері в кабінет були зачинені, під ними стояли співробітники госпіталю, які благали відчинити двері, проте їх ніхто не чув, навіть затримували чергового лікаря, який прийшов за необхідними ліками. За годину мамі із журналістським посвідченням таки вдалося зайти до кабінету.

Перевернувши з ніг на голову кабінет, у батька нічого підозрілого так і не знайшли, проте вилучили телефон і мамину зарплатну картку. Батьку повідомили, що його забирають до прокуратури Першотравневого району. Мама поїхала за ними, та автомобілі зупинились посеред дороги, ніхто не зрушив доти, доки одному з оперів хтось не подзвонив. Той після дзвінка розвернув авто і наказав повертатись до госпіталю. З ДРУГОГО обшуку за шафою знайшли 2 купюри по 50 євро, яких при першому обшуку там не було...

Батька забрали в тимчасовий слідчий ізолятор, де він і досі перебуває...

Вже дві доби до нас додому приходять десятки людей – колег-журналістів, друзів, батькових пацієнтів.

Добрих людей таки ще багато. І я знаю тільки одне – правда переможе. П'ять років тому я задумала день вишиванки, і він досяг колосальних масштабів, Чернівці за кількістю людей у вишитих сорочках ввійшли до Книги рекордів Гіннеса. Буковинці, українці вже ковтнули трохи свободи, вже відчули свою генетично-культурну силу і нізащо не маємо права її віддати на поталу. Моя родина від цих цінностей ніколи не відмовиться, нехай нас хоч на Соловки висилають.

Дорогі буковинці, ось мій емейл - [email protected] – пишіть, хто знає мого батька, я йому передам всі ваші листи, йому зараз дуже потрібна ваша підтримка!!!! Він людина високої честі, лікар, якому колишні пацієнти дзвонять ще по 5-10 років, щоб привітати з Днем медика, тому все, що на разі відбувається, він переживає неймовірно боляче!.. Прошу у вас підтримки, прошу підтримки у Господа.

Леся Воронюк-Волошина, донька Олександра Воронюка, журналістка, авторка та ініціатор Дня вишиванки та фестивалю українського кіно “Кіноетніка”.

12 липня 2012 року прокуратура Першотравневого району м.Чернівців порушила кримінальну справу відносно заступника головного лікаря та завідувача хірургічним відділенням Чернівецького обласного госпіталю для  інвалідів  Великої  Вітчизняної війни  за  ознаками  складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України, - повідомили BukNEWS в прес-службі прокуратури Чернівецької області. Лікарі, діючи умисно, з корисливих мотивів, вимагали від буковинця К. по 300 євро за дозвіл і влаштування бабусі на стаціонарне лікування у госпіталь без направлення з районної лікарні. Під час отримання валюти – відповідно 200 і 300 євро вони були затримані і в порядку ст.115 КПК України поміщені в ізолятор тимчасового тримання. Досудове слідство у справі триває.

Додатково до інформації від 13.07.2012 р. про порушену прокуратурою Першотравневого району м.Чернівців кримінальну справу відносно заступника головного лікаря та завідувача одного з відділень Чернівецького обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни, які вимагали від буковинця хабар і під час його отримання були затримані та поміщені в ізолятор тимчасового тримання,  прес-служба прокуратури Чернівецької області повідомила, що на даний час заступника головного лікаря судом відпущено під заставу, а завідувачу відділення продовжено термін затримання. Дана кримінальна справа була порушена у відповідності до вимог Кримінально-процесуального кодексу України, її розслідування проводиться неупереджено і об’єктивно, без будь-якого політичного підтексту, та перебуває на контролі прокуратури Чернівецької області. 

1


КОМЕНТАРІ (12)

Не ЕМІгрували, бо ТАМ були б НІХТО

avatar

007

14 липня 2012 15:57

Якась нісинитниця! За 300 євро бабусю можна влаштувати офіційно в віп палату в любі лікарні. Військовий госпіталь , та умови в ньому не сумісні з такою сумою . За 300 евріків бабусю можна на 20 днів офіційно влаштувати ну хоча б в Брусницю на приватний пансіон, та ще й з їжею в не зрівнянні з госпітальною. В цій справі відсутні мотиви давати такого хабаря в таких розмірах. За направлення з районної медичної установи на лікування у госпіталі достатньо дати пляшку коняку, та коробку цукерок.

Треба Буковинцям показать цього  буковинця К. І можна буде розібратись що то за така "порядна людина" котра готова заплатить 3000 тисячі грн. для того щоб помістить бабусю у медичний заклад укомплектований, наприклад, ренген апаратом 1941 р. випуску.

avatar

колишній слідчий

15 липня 2012 09:03

Але найцікавіше тут інше. Ви знаєте, хто був тим представником Бауера, який нібито погрожував Вірі Микитівні? МУНТЯН!!!!!!!! То може це комбінація проти лідера опозиції, до якого хочуть під"їхати на кривій козі??? А завдання Китайгородських-Воронюків  запустити цю мульку проти нього. І оце все, що накопала на нього влада?

avatar

Знаючий

15 липня 2012 09:22

Хто такий Мунтьан?

avatar

15 липня 2012 14:57

Розумію щире бажання доньки захистити батька і цілком підтримую її таке прагнення. Але в її посланні дещо зміщуються акценти - дівчина (як я з однієї ссилки побачив що вона УКРАЇНСЬКА ПИСЬМЕННИЦЯ, про яку вперше чую, і що вона виявляється встановлювала рекорди з вишиванок і т.д). До чого це? Таке враження, що дівчина сама себе піарить. Чи її заслуги, якщо вони є і про які вона каже, мають якимимось чином вплинути на рішення міліції щодо звільнення батька? Донька мала б написати просто - зАХИСТІТЬ БАТЬКА, БО ВІН НЕ ВИНЕН, і все. Бо решта - цевже щось інше. До речі, для мене, жителя Чернівців, відкриття, що це виявляється сімя опозиціонерів здавна, і що у нас є газета Буковинське віче.

avatar

підтримую

15 липня 2012 15:36

Зрозуміти дівчину можна. Але не те, що внона написала. Дивимось відомості: від січня до травня цього року абсолютно нікому непотрібна газета " Буковинське віче" з мізерним накладом, а все ж офіційно отримує 7500 гривень від ОДА за надані інформаційні послуги. А , скажімо, Молодий буковинець жодної копійки не отримує. Так чого Віра крутий опозиціонер? Назвіть одну опозиційну статтю Віри, яка б набула розголосу останні два-три роки. Добре, не відому статтю назвіть, а хоч якусь опозиційну її статттю. Одну. Відповідь - очевидна. Стандарти, панове. Здається тут тулять грішне з праведним. Огидно це.

avatar

чичичичитач

15 липня 2012 17:31

Та яка там опозиційність. У 2004 році перед революцією ця велика опозиціонерка пішла служити кандидату в президенти Януковичу. Заробляла лояльністю гроші для  навчання Лесі на істфаці. Звідки тепер такий пафос???? Правда це не завадило потім дружити з жінкою Ющенка, про якого вона працювала у штабі Януковича. Такі вони буковинські опозиціонери-пристосуванці.

avatar

Помаранчевий

15 липня 2012 19:11

Согласен. взятки у больных.тем более в таком госпитале-за это стрелять надо. Интересно какие у этой "писательницы" моральные критерии, если она защищает взяточника ?В принципе" каков поп -таков и приход" почему везде отмазка политика? Юлька наворовала-политика, врач шкуру дерет без совести, опять политика.
а просто вещи своими именами назвать. слабо?
Вор, взяточник. и никакой политики.

avatar

Владимир

15 липня 2012 19:16

та байдуже, що робила редакторка раніше і з ким дружила, а з ким сварилася. І не важливо, чи читав "чичичитач" її статті - якщо не читав, то не Вірині проблеми... Важливо, що 600 євро за сумнівні "послуги" ніхто б не дав. Однозначна підстава. Тому давайте будемо говорити про закон, законність дій правоохоронців і про докази вини лікаря (тобто їх відсутність), а не бла-бла-бла про якісь дружні-недружні стосунки його дружини з кимось, чи те, за які гроші вчилася його дочка. Тут це абсолютно ні до чого. 

avatar

об'єктивно

16 липня 2012 16:27

да, Леся - письменниця і журналістка, і рекорди з вишиванок встановлювала. Як це комусь не прикро. Хотіли б, аби це ваші дітки робили? То народіть, виростіть і головне - виховайте. А заздрити і з кущів скавчати - це просто тупо і гидко.

avatar

Уважний читач

16 липня 2012 16:30

До "об"єктивно". Та ж і читачі про те, що і ви. При чім тут "репресії" "найопозиційніщої родини"?

avatar

Марія

16 липня 2012 17:37

ДО обєктивно. Це якраз проблема Віри, що я не бачив її опозиційних статей. Тому що їх ніхто не бачив. а те. що бачили -- дитячі розваги загальними словами. Швидше, за все йдеться про осбисті стосунки самого лікаря Воронюка із кокурентами. А політика не до чого.  А щодо Віри, нахрєна нам така опозиція, яка випправдовує хабарі. у нас влада така сама

avatar

чичичитач

18 липня 2012 11:18