Долю  чернівецьких книгарень вирішили за 5 хвилин

Долю чернівецьких книгарень вирішили за 5 хвилин

26.04.2013, 04:04

Господарський суд м. Києва сьогодні, 25 квітня, виніс рішення про відмову у задоволенні позову про визнання незаконним рішення Чернівецької обласної ради про реорганізацію чернівецьких книгарень. Про це повідомила захисник інтересів книгарень Марина Слободянюк. Загалом судове засідання тривало менше 5 хвилин.

"Директорка книгарні "Лучаферул", яка оскаржувала реорганізацію книжкових магазинів, залишалася останнім легітимним учасником процесу. Інших учасників судової епопеї - директорів "Букініста" і "Науки" (відповідно М.Лібанова і Н.Барановська) - за час, що минув від моменту подачі позову до  моменту проведення судового засідання встигли звільнити з роботи. Тому вони не могли виступати в Господарському суді, а довіреність Лібанової новопризначений в.о. керівника цих книгарень пан Е.Добржанський відкликав. Директорка "Технічної книги" свій позов відкликала сама.

Клопотання про зупинення розгляду справи, позаяк справа про незаконне звільнення Лібанової з роботи знаходиться у касації, суд не задовольнив.

Клопотання про виклик директора "Науки", щоб вона особисто пояснила, чому  відмовилася від позову, судді також залишили без уваги.

На попередньому засіданні суд висловлював намір залучити до розгляду справи прокуратуру Чернівецької області, проте на сьогоднішньому засіданні, чомусь, навіть не згадав про це.

Щодо магазину навчально-наочного приладдя, який є третьою стороною у справі на боці позивача, то його позиція наступна: як можна магазин, який  не є книжковим апріорі, взагалі включати в книжкове об'єднання?  Тим паче, що їх жодного разу на жодні наради з приводу реорганізації не запрошували, згоду трудового колективу на неї не отримували.  Проте і її суд також не взяв до уваги.

Журналістам, які збиралися робити відеофіксацію засідання, відмовили у можливості підготувати репортаж.

Після заслуховування позиції сторін, судді попросили сторони залишити зал засідання, а після цього одразу почалося оголошення вступної і резулятивної частини рішення.

Таке у нас судилище, а не суд.  Після 30 квітня подаємо апеляцію", - підсумувала пані Марина Слободянюк.

1