До Вижницької лікарні привезли медичне обладнання з Франції

До Вижницької лікарні привезли медичне обладнання з Франції

04.08.2016, 22:48

В рамках співпраці Вижницького району з агрохолдингом «Мрія», сьогодні на Вижниччину доставили медичне обладнання з Франції.

Як поінформував керівник кластеру «Буковина» агрохолдингу «Мрія» Ян Стрільчук медичне обладнання привезли для 3 лікарень району, зокрема, 39 багатофункціональних ліжок, операційний стіл, меблі тощо.

«Це вже сьомий такий вантаж в Україну, і третій в Чернівецьку область». – каже він. - Наш холдинг працює в п'яти областях України, в Чернівецькій області ми співпрацюємо з шістьма районами. Зокрема, у Вижницькому районі ми працюємо з 2008 року. Нині вже налагоджено співпрацю. Декілька років тому створено соціальний відділ, який займається благодійною допомогою та соціально-економічним розвитком території».

 Про це BukNews повідомили у Відділі внутрішньої політики та доступу до публічної інформації апарату райдержадміністрації. 

За словами представника холдингу обладнання привезли з Франції, що є результатом співпраці агрохолдингу з Європейськими благодійними фондами. Агрохолдинг оплатив розмитнення та транспортування обладнання. На ці цілі витрачено більше 100 тисяч гривень. Цього разу не вдалося вмістити УЗД-апарат, але найближчим часом його обіцяють також передати в лікарню.

В агрохолдингу запевняють, що не планують на цьому зупинятися.

Голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук зауважив, що Вижницький район є унікальним, адже тут функціонують одразу три лікарні – у Вижниці, Вашківцях та Берегометі, утримання яких потребує значних коштів. Медичної субвенції вистачає лише на виплату заробітної плати. Тож районна влада та медики вдячні за надане обладнання.

 Довідково:

 Допомогу привезла Міжнародна асоціація підтримки України (керівник - Тарас Дурбак) за ініціативи ГО Координаційний штаб «Буковина - українському війську» та за сприяння керівника кластеру «Буковина» агрохолдингу «Мрія» Яна Стрільчука. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Агрохолдинг "Мрія" - це благодійний фонд? Що криється за такими діями. Замість того, щоб бути відповідальними перед екологією, збереженням гумусового шару полів, використовують у великій кількості мінеральні добрива і шкідливі засоби захисту, а саме в передгірській Карпатській місцевості, де є чисті джерела, р. Сирет, де ростуть лікувальні дикороси, а потім везуть ліжка і халати в лікарні. Холдинг це — машина для заробляння грошей, а не благодійна організація. За таким "благодійництвом" не стоїть ніщо інше, як бажання підкупити держслужбовців і знову продовжити оренду земель і нищити родічість грунтів.

avatar

Valeriy Petruyk

04 серпня 2016 20:46