До восьми мільйонів допомоги комунальним підприємствам Чернівців депутати докинули ще чотири

До восьми мільйонів допомоги комунальним підприємствам Чернівців депутати докинули ще чотири

09.03.2017, 13:52
Сесія Чернівецької міської ради розпочалася з привітання жінок, - пише http://acc.cv.ua/.
 
На попередній сесії комунальним підприємствам уже виділили 8 млн. гривень

Сесія Чернівецької міськради розглянули питання щодо підтримки комунальних підприємств. Зокрема водоканалу додали 3 мільйони гривень, тролейбусному управлінню 1 млн. гривень. Загалом збільшили розмір фінанвоої підтримки на 4 млн. гривень.

Під час попередньої сесії депутати міської ради не підтримали комунальні підприємства Чернівців. Більшість пояснювали: виділять кошти підприємствам, коли зможуть вивчити їхню фінансову ситуацію. Натомість міський голова наголошував: якщо з міського бюджету не компенсувати різницю в тарифах, підприємства не зможуть працювати.

Раніше «Чернівціобленерго» попередило, що тролейбусному управлінню вимкне світло за несплату. Станом на 07.03. 2017 р. комунальне підприємство заборгувало за активну електроенергію 1 249,7 тис. грн.

А вже сьогодні обмежило електропостачання КП «Чернівціводоканалу». Станом на 07.03.2017 р. дебіторська заборгованість комунального підприємства за активну електроенергію становить 73 724 тис. грн. - пише http://acc.cv.ua/.

Тому на минулому пленарному засіданні міська рада проголосувала тільки за виділення фінансової допомоги комунальним підприємствам міста для розрахунку з боргами за світло лише за січень. Зокрема водоканалу тоді виділили 2 млн. грн., тролейбусному управлінню – 2 млн. грн., спецкомунтрансу – 2 мільйони, а також теплокомуненерго – 2 млн. гривень. До цієї суми сьогодні додали ще 4 млн. гривень, - повідомляє https://pogliad.ua/. 

ДОВІДКОВО:

Позачергова сесія Чернівецької міської ради запланована сьогодні, дев'ятого березня, на 10.00. 

На ній заплановано розглянути кілька важливих для життєдіяльності міста питань. Зокрема, проект рішення "Про затвердження Програми будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів житлово-комунального господарства в м. Чернівцях на 2017 – 2020 роки"Комфортне місто", який депутати не підтримали на січневій сесії, пише molbuk.ua

Цією програмою передбачено виділення коштів на чимало перехідних об'єктів, ремонт чи будівництво яких наразі неможливо розпочати через те, що програма наразі не підтримана сесією міськради. Це ремонт покрівель та фасадів на десятках будинків у Чернівцях, мереж холодного водопостачання, каналізації та водовідведення, термомодернізація внутрішньобудинкових систем опалення, капітальний ремонт теплових мереж міста, котелень, водопровідних та каналізаційних мереж, міжбудинкових проїздів, асфальтування гравійних доріг та багато іншого. 

Окрім того, на сесії необхідно розглянути питання щодо фінансової підтримки комунальних підприємств на рік. На минулому пленарному засіданні міська рада проголосувала за виділення коштів лише для розрахунку комунальними підприємствами з боргами за світло лише за січень. Тепер водоканалу, тролейбусному управлінню та "Теплокомуненерго" необхідно розраховуватися з боргами за світло уже за лютий. 

Ще одне питання порядку денного - про створення наглядових рад на п'яти комунальних підприємствах: "Чернівціводоканал", "Чернівецьке тролейбусне управління", МТК "Калинівський ринок", "Чернівціспецкомунтранс", "Чернівцітеплокомуненерго".

1