До створення інспекції з благоустрою фактично жодного МАФу не було демонтовано, – Сергій Обшанський

До створення інспекції з благоустрою фактично жодного МАФу не було демонтовано, – Сергій Обшанський

26.01.2017, 14:10

25 січня у приміщення ЦНАПу інспекція з благоустрою в м. Чернівцях прозвітувала про роботу за 2016 рік.

За словами керівника інспекції з благоустрою міста Сергія Обшанського, минулого року було складено протоколів на 440 тисяч гривень, а інспекція при районних радах – на 100 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях інспекція з благоустрою прозвітувала про результати роботи за 2016 р. (оновлено)

P1030543

Інспектор зазначив, що завдяки злагодженій роботі у 2016 році було демонтовано 50 малих архітектурних форм, ще 40 працює без необхідних документів.

«До створення інспекції фактично жодного МАФу не було демонтовано», – зазначив С. Обшанський.

P1030541

Також під звіту інспектори нагадали про демонтовану кількість кондиціонерів з фасадів в історичній частині міста. Загалом було знято 100 кондиціонерів – найбільше з приміщення облдержадміністрації, ЧНУ.

За 2016 рік інспекція з благоустрою міста Чернівці склала протоколів на майже 441 тисячу гривень, а інспекція при районних радах - на 100 тисяч гривень.

"Якщо при районних радах раніше відсоток грошей, які сплачували порушники, складав 12-18%, то зараз він складає 65-68%. З тими, хто не проплачує, веде роботу виконавча служба", - зазначив головний інспектор з благоустрою Сергій Обшанський, звітуючи про роботу інспекції за минулий рік.

Також він зауважив, що до створення інспекції фактично жодного МАФу не демонтовували. Натомість лише у 2016 році було ліквідовано понад 50 малих архітектурних форм. Ще 40 МАФів працюють без дозвільних документів, "Поки що, - додав Обшанський. - Основна задача інспекції не просто демонтувати, а змусити фізичних осіб відкривати підприємців і сплачувати кошти місту, а не працювати без дозвільних документів. Ні меру, ні депутату, ні брату народного артиста це не дозволено".

Крім цього, протягом року велася робота з демонтажу біля 100 кондиціонерів з фасадів в історичній частині міста, найбільшу кількість яких зняли з палацу юстиції (Чернівецька ОДА), ЧНУ імені Юрія Федьковича та одного з банків на вулиці Івана Франка.

Демонтували також біля півтори сотні рекламних вивісок, банерів, малогабаритної реклами спільно з МКП "Реклама". 

Щодо інституту громадських інспекторів Обшанський зазначив: зараз у штаті їх шестеро, але реальну роботу проводить тільки один.

Джерело: http://chv.tv/ та molbuk.ua

1