До столиці  з’їхалося кілька сотень прихильників опозиції з Буковини. Арсеній Яценюк перед початком руху колони привітався з чернівецькими земляками. Військова машина у центрі Києва ледь не задавила десяток людей, в тому числі нардепа Максима Бурбака

До столиці з’їхалося кілька сотень прихильників опозиції з Буковини. Арсеній Яценюк перед початком руху колони привітався з чернівецькими земляками. Військова машина у центрі Києва ледь не задавила десяток людей, в тому числі нардепа Максима Бурбака

19.05.2013, 19:20

У суботу в Києві пройшла акція опозиції "Вставай, Україно!" та Антифашистський марш під егідою Партії регіонів.

Колона опозиції зібралася на Європейській площі, а потім рушила до Софійської, де й відбувся мітинг.

На ньому виступили опозиційні лідери й було прийнято декларацію "Батьківщини", "Свободи" та УДАРу "Про координацію дій у боротьбі з режимом Януковича".

Учасники Антифашистського маршу зібралися біля Києво-Печерської Лаври, а потім пройшли до Європейської площі. Опозиціонерів на той час там уже не було.

Разом з тим, на вулиці Великій Житомирській сталася бійка між невідомими молодиками та прихильниками "Свободи". Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, молодики спортивної статури піднялися до мітингу опозиції від Європейської площі, де проходив Антифашистський марш.



До столиці у суботу з’їхалося кілька сотень прихильників опозиції з Буковини.



Кияни вимагали негайно провести вибори мера столиці.

Чернівчанам теж бракує міського голови


Арсеній Яценюк перед початком руху опозиційної колони привітався з чернівецькими представниками опозиції.



"Свободівці" розгорнули величезний червоно-чорний прапор



Леся Оробець та Максим Бурбак


Сергій Власенко


Геннадій Москаль у колі земляків


"Біг з перешкодами" Віталія Кличка.


Провокатори на військовій машині їхали у бік до Софіївської площі. У перехожих стріляли водяними пістолетами й кульками. Чимало людей помітили: провокаторів супроводжувала машина ДАІ.


Одному з провокаторів дісталося найбільше: він отримав стусанів від активістів.


Щоби обурені десятки активістів не влаштували самосуд з військовою машиною, її колонами охороняли правоохоронці в касках.





Згодом у БМП кидалися кефіром, пляшками. Активісти розбили вікна військової машини, яка перед тим ледь не задавила у центрі Києва десяток людей, в тому числі нардепа Максима Бурбака.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Alina Kruglecka

19 травня 2013 20:56