До лав Збройних сил України найбільше йдуть в Кіцманському районі

До лав Збройних сил України найбільше йдуть в Кіцманському районі

03.04.2018, 17:27
Виконують план також Путильський та Заставнівський райони

В Кіцманському районі найбільше йдуть до лав Збройних сил України, а саме виконують план на 130%. Хороша ситуація і в Путильському - 105% та Заставнівському районах - 100%.

Загрозлива ситуація склалась в Новодністровську - 22%.

У містах Хотин, Чернівці, Глибока, Вижниця та Кельменці - найбільше злісних ухилень від військової служби.

Більшість військовозобов`язаних Чернівецької області проігнорували повістки на строкову службу. Про це повідомив військовий комісар Чернівецької області Володимир Шведюк:

"Весняний призов розпочався 2 квітня та триватиме до кінця травня. З Чернівецької області за цей час мають призвати на строкову службу 360 військовослужбовців. 200 з них -  до ЗСУ, 70 чоловік призвуть до Нацгвардії, 50 строковиків служитимуть у прикордонній службі, 40- в Державній спеціальній службі транспорту", сказав військком області.

Частину повісток працівники військкоматів вже рознесли, майже 80 відсотків призовників на з’явились на медкомісії. Щодо таких людей подаватимуть документи на притягнення до адмінвідповідальності та кримінального покарання.  

Попри проблеми із явкою строковиків у військкоматах сподіваються виконати поставлене завдання під час весняного призову. Заглом по Україні мають відправити на військову службу понад 15 тисяч строковиків.

 

Відео Сергія ДАНЕВИЧА

Джерело: https://pogliad.ua/news/chernivtsi/v-kicmanskomu-rayoni-naybilshe-ydut-do-lav-zbroynih-sil-ukrayini-352812 та 

 Сайт http://acc.cv.ua/

1