До лав добровольців Микола Лупуляк таки влився

До лав добровольців Микола Лупуляк таки влився

26.02.2015, 18:11

Коли вперше він прийшов у райвійськкомат з проханням про те, що хоче добровільно влитись у склад воїнів АТО на Сході України, йому відмовили:

— Тих, кому вже 55 років, до участі у бойових діях не залучають.

Втім, через деякий час глибочанину Миколі Лупуляку повідомили, що є певні корективи, а тому у загін добровольців має можливість вступити. Так і зарахували Миколу Карповича до Луганського прикордонного загону, а місцем служби стала станиця Луганська-2, що безпосередньо примикає до передової. То було п’ять місяців тому, а цими днями М.К.Лупуляк і його молодший побратим Валерій Телегуз приїхали у відпустку до рідного селища, що й сприяло нашій зустрічі.

— Патрулюємо станицю, а ще несемо чергування на блокпосту „Макарово”, котрий неофіційно прозвали „Сталінградом”, — розповів Микола Карпович.

— Той блок, наскільки я знаю, — перепитав у співрозмовника, — не дарма охрестили „Сталінградом”, бо обстрілюють його щодня і дуже інтенсивно.

— Можу підтвердити, що практично безперервно гатять по ньому терористи з танків гаубиць „Градів”, — почув у відповідь.

Власне, щось більше розповідати про службу Микола Карпрвич не дуже був охочий. Єдине ще підтвердив:

— По закінченні відпустки, побачення з дружиною і дітьми, обов’язково повернусь до станиці Луганської.

Мені вже не вперше доводиться спілкуватись із вояками АТО. Переконуюсь вкотре, наскільки вони не полюбляють і справді ділитись про ті гарячі події. Однак щоразу наголошують: „Як не ми — то хто боронитиме Україну, забезпечить її цілісність і незалежність, бо та путінська орда суне нахабно і підло”.

Як і рідні, я щиро порадів за Миколу, що Бог його досі вберіг від куль і мін. І дуже б хотів, аби і надалі біда обминала героя та його побратимів. Проте, наприкінці нашої розмови М.К.Лупуляк щиро попросив висловити подяку усім небайдужим глибочанам за підтримку, завдяки якій волонтери, на чолі з Володимиром Шевченком, можуть доставляти захисникам України гуманітарну допомогу на Схід у зону АТО.

Василь Гейніш.

Фото Петра Митранюка. 

1