До кінця року на Буковині можуть закрити 13 залізничних станцій

До кінця року на Буковині можуть закрити 13 залізничних станцій

10.09.2019, 09:34

Цього року АТ "Укрзалізниця" хоче закрити 13 залізничних станцій у Чернівецькій області, які вважає малодіяльними і неприбутковими.

Про це повідомили у ДП "Сторожинецький лісгосп", посилаючись на офіційного листа УЗ до Чернівецької ОДА.

Однією зі станцій, яку мають намір закрити, - станція в селі Чудей на Сторожинеччині, яка є основною для діяльності ДП "Сторожинецький лісгосп".

Крім того, повідомляється, що процедура закриття станцій для комерційних операцій, пов’язаних з перевезенням вантажів розпочата на станціях Вашківці, Вижниця, Кострижівка, Веренчанка, Заставна, Кіцмань та Карапчів.

"Припинення вантажних операцій на зазначених станціях, у тому числі на станції Межиріччя, це, по суті, крах економіки нашої області, що неприпустимо, тим більше при проведенні реформи місцевого самоврядування. Буде паралізована діяльність багатьох підприємств, у тому числі бюджетоутворюючих і стратегічно важливих. Про це ми неодноразово інформували центральні органи влади", – зазначив начальник управління інфраструктури Чернівецької ОДА Володимир Трепко.

Джерело: molbuk.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазня в вагонах потягу Генічеськ-Чернівці і золоті ґудзики Кравцова, в мережі показали закономірність: "25 разів списані"

1