До Каспрука можуть вжити кримінально-правові заходи

До Каспрука можуть вжити кримінально-правові заходи

24.10.2011, 17:46

Минулої суботи керівників чотирьох чернівецьких підприємств, які мають великий борг із зарплати перед працівниками,  викликали до прокуратури області. Перед ними була поставлена вимога щодо погашення  заборгованості в якнайкоротший термін. Так, комунальні підприємства «Містобуд» (заборгованість 38,2 тис. грн.) та «Шляхбуд» (18,4 тис. грн.) – до 1 листопада 2011 року. А Чернівецький металообробний завод (288,4 тис. грн.) та Державне підприємство «Чернівцілегмаш» (185,3 тис. грн.) – до 15 листопада ц. р. У випадку непогашення заборгованості органами прокуратури будуть вжиті заходи прокурорського реагування – аж до кримінально-правових, - повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Ситуацію навколо комунального підприємства "Містобуд" прокоментував також його керівник Олексій Каспрук. Спочатку він навіть пожартував: "таке враження, що нова влада задоволена моїм перебуванням на посаді. За 9 місяців не зроблено жодної спроби звільнити мене чи навіть винести догану".

А вже серйозно сказав наступне: "намагався врятувати підприємство, пробував зберегти колектив, який п'ять років збирав по зернині. Кажу вам це відверто, - запевнив журналістів депутат Чернівецької міської ради (фракція "Фронту Змін"). - Проте сьогодні ситуація така: цього року комунальне підприємство "Містобуд" вперше за весь час існування підприємства не отримало від Чернівецької міської ради – від власника – жодного замовлення, жодного договору підряду ми не заключили. Це те підприємство, хочу нагадати, яке у минулому році сплатило податків близько 3,5 млн. грн. Зауважте, це реорганізовано його було в 2006 році, а як госпрозрахункове будівельне управління при управлінні освіти підприємство утворене ще в 1994 році. І таке з ним трапилося вперше. На сьогодні виникла заборгованість по заробітній платі, на сьогодні мій робочий день починається і закінчується зі спілкування з працівниками прокуратури, різних управлінь, установ. Влада не знає, що робити з підприємством. Але я думаю, що розв'язка настане досить швидко. Підприємство фактично знищене. Те, що до "Містобуду" приєднують "Містопроект" означає, що "Містопроект" був знищений декілька місяців тому назад. Тепер його приєднують до нас разом з боргами, зобов'язаннями, рештками колективу".

Керівник КП "Містобуд" Олексій Каспрук є головою Чернівецької міської організації партії "Фронт Змін", депутатом Чернівецької міської ради 6 скликання. Фракція "Фронту Змін" в міськраді не голосувала за дострокове прининення повноважень міського голови. Події у міській раді "фронтовики" кваліфікують як незаконні. А відтак активно підтримують ідею проведення у Чернівцях референдуму щодо дострокового припинення повноважень чинної міської ради.



КОМЕНТАРІ (1)

Intishgs like this liven things up around here.
avatar

Rahmat

27 серпня 2015 20:58