До Чернівців завітає одна зі ста найвпливовіших жінок України

До Чернівців завітає одна зі ста найвпливовіших жінок України

20.06.2016, 17:28
Письменниця та видавець Мар'яна Савка має творчі плани щодо Буковини
 
 До Чернівців завітає одна зі ста найвпливовіших жінок України Мар'яна Савка (за версією журналу "Фокус"). Письменниця, поетеса та головний редактор "Видавництва Старого Лева" зустрінеться з журналістами та читачами, і розповість про творчі плани "Старого Лева" щодо Буковини.
 
Прес-конференція відбудеться 21 квітня, о 14.00 у "Львівській майстерні шоколаду" (вул. Ольги Кобилянської, 15).

З представниками ЗМІ зустрінуться:

 — головний редактор "Видавництва Старого Лева", письменниця, поетеса Мар'яна Савка

— письменниця, літературознавець Оксана Луцишина

 Під час прес-ланчу за горнятком гарячого духмяного шоколаду ви дізнаєтеся, які мистецькі події "Старий лев" планує проводити у Чернівцях, кого з відомих авторів видавництва можна буде побачити на Буковині та ще багато іншої цікавої інформації. Також у журналістів буде нагода поспілкуватися з Оксаною Луцишиною, яка вже ввечері 21 червня презентує чернівчанам свою новинку "Любовне життя" та разом з Мар'яною Савкою проведе літературний вечір "Жінка і Місто".

 Окрім колективної бесіди, журналістам буде наданий час для розмови з письменницями.

 Кожному учасникові прес-ланчу буде вручено подарунок-сюрприз.

 Також усі шанувальники творчості Мар'яни Савки мають нагоду відвідати літературний вечір "Жінка і місто", який відбудеться 21 червня, о 19:00 у «Найкращій кав'ярні на розі Університетської і Сковороди». Компанію Мар'яні Савці складе інша відома письменниця та літературознавець Оксана Луцишина, яка під час вечора презентує чернівчанам свою новинку "Любовне життя".

Вівторок, 21 червня

Початок о 19:00

«Найкраща кав'ярня на розі Університетської і Сковороди»

вул. Університетська, 17

Вхід вільний

 Додаткова інформація

Мар’яна Савка — поетеса, письменниця, головний редактор і співзасновник «Видавництва Старого Лева». Автор дванадцяти книг. Перекладач, громадський діяч, член Ради Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва, віце-президент літературної премії «Великий Їжак». Окрім літературної діяльності, за плечима поетеси монографічне дослідження української еміграційної преси на теренах Чехословаччини. Творчість перекладена польською, англійською, білоруською, російською, литовською мовами.

Оксана Луцишина — письменниця, літературознавець. Народилася в Ужгороді, мешкає в США.  Викладає слов’ян­ські літератури у Техаському університеті. Автор романів «Сонце так рідко заходить», «Любовне життя», збірки оповідань «Не червоніючи», книг поезії «Усвідомлена ніч», «Орфей Великий». Переможець літературних конкурсів «Гранослов» і «Привітання життя», лауреат премії «Благовіст».

Видавництво Старого Лева  

— Засноване 13 грудня 2001 року в м. Львові поетесою Мар'яною Савкою та рок-музикантом Юрієм Чопиком. Мар'яна Савка є незмінним головним редактором видавництва.

— З часу заснування видавництво дбає про особливий літературно-мистецький та поліграфічний рівень видань, співпрацюючи з найкращими українськими та світовими авторами, перекладачами, художниками, які допомагають творити впізнаване обличчя видавництва.

— Окрім дитячих книжок, у видавництві з'явилися серії сучасної української поезії й прози, переклади зарубіжної літератури, нон-фікшн, кулінарні видання, книги для батьків, розмальовки-антистрес.

— Отримавши більше 30 нагород за свою діяльність, Старий Лев продовжує збільшувати кількість виданих книжок та їх наклади, веде активну громадську діяльність.

Про успішність видавництва промовисто свідчать цифри: якщо 2013 року "старлеви" видали 45 книжок, то вже 2015-го — 95. На нинішній рік видавництво запланувало 120 новинок.

1