До Чернівців вперше від початку повномасштабного вторгнення до України прибув новий рабин (оновлено)

До Чернівців вперше від початку повномасштабного вторгнення до України прибув новий рабин (оновлено)

04.09.2023, 12:25

Про це повідомив голова єврейської громади Буковини Леонід Мільман. 

ЧЕРНІВЦІ щасливі вітати родину рав Менді та Мушкі Гальперін, що прибули на запрошення головного рабина Буковины Menachem Mendl Glisnshtain та Pnina Glisnshtein задля подальшої розбудови єврейської громади Чернівців і краю!

Рабин Менді та Мушкі Гальперін стануть першими новими емісарами Хабаду в Україні з початку війни

Рабин Менді та Мушкі Гальперін, перший рабин та його дружина, які переїхали в Україну з початку війни. Родина проживатиме у Чернівцях.
 
Про це пише видання Сhabad.org, передає телеграм-канал Перевал.
 
Менді походить із хасидського села Кфар-Хабад, Ізраїль, а Мушкі виросла в іншій частині колишнього Радянського Союзу — у Ризі, Латвія, — де її батьки служать емісарами Хабад-Любавич.
 
Подружжя разом зі своїм 4-місячним сином Арі перетнули кордон з Молдови в Україну (авіарейси в Україну та з України не здійснюються) 30 серпня і того ж дня прибули до свого нового рідного міста (Чернівці-ред.). 
 
З 2003 року рабин Менді та Пніна Ґліценштейн керують Хабадом у Чернівцях (також відомий як Чернівці та на їдиш – Черновіц).
 
За останні два десятиліття вони заклали основу для процвітаючої єврейської громади, встановивши шабат і святкові служби, Денна єврейська школа Ohr Avner і програми, призначені для єврейських жінок, людей похилого віку та студентів.
1