До Чернівців привезли загиблиго буковинського 'кіборга'. Ще одного 'кіборга' з Чернівців поранили

До Чернівців привезли загиблиго буковинського "кіборга". Ще одного "кіборга" з Чернівців поранили

21.01.2015, 21:15

Десантника Юрія Кушніра доставили додому представники автомайдану.

Декілька днів тому на сході загинув тридцятисемирічний буковинський кіборг Юрій Кушнір. Чоловік відправився на службу ще у вересні, а після Нового року захищав Донецький аеропорт. Під час одного з найзапекліших боїв отримав смертельне поранення у голову від вибуху міни. Він помер дорогою до лікарні. Тіло буковинця та загиблого побратима з Тернопільщини додому доставили представники автомайдану.? Детальніше про прощання із загиблим героєм дивіться у сюжеті Марини Чорней.

Джерело: promin.cv.ua

Нагадаємо, за тиждень до загибелі "кіборг" з Буковини Юрій Кушнір  через сюжет на телеканалі ТСН передавав привіт своїм родичам і говорив про те, що хоче якомога швидше їх побачити.

Про це йдеться в сюжеті ТСН за 12 січня.

Зокрема, наприкінці сюжету про ситуацію в Пісках за 12 січня, Юрій Кушнір передає привіт своїм родичам.



"Завтра виїжджаємо в аеропорт. Думаю, вернемося всі живі-здорові. А там - найближчим часом і додому повернемося всі. Всім рідним привіт", - сказав Юрій Кушнір.

Нагадаємо, загиблий на сході військовий з Хотинщини Юрій Кушнір раніше брав участь у миротворчій місії в африканській країні Сьєрра-Леоне.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили односельчани загиблого.

- Після служби в армії він поїхав у Сьєрра-Леоне у складі миротворчої місії, - розповідає голова сільради Каплівки Світлана Тісногуз. - Там перебував протягом року. Якраз у той період народилась його донька. Їй зараз десять років.

Про Юрія в нашому селі лише добре можуть сказати. Він вмів і любив ремонтувати та налаштовував антени, телевізійні тюнера. Цим заробляв собі на життя. Ніколи нікому не відмовляв у допомозі. 
 
Повістка з військомату йому прийшла наприкінці літа. Тоді і відправився на фронт. Буквально за тиждень до цього ми бачили його по телевізору у вечірній програмі ТСН. Він говорив, що сподівається повернутись додому живим і здоровим. Не судилося...

- Сьогодні увечері мають привезти тіло загиблого. Спочатку у Чернівці на упізнання. Потім до нас в село. Там і будуть з ним прощатись. Похорони заплановані на 23 січня, - додала голова сільської ради Каплівки. 

Ще одного
 
Тим часом ще одного чернівчанина було важко поранено під час військових боїв у донецькому аеропорту. У реанімації в Дніпропетровську наразі перебуває бейсболіст чернівецької команди "Соколи" Олег Беженар.

Про це повідомив тренер команди Ростислав Грінчук, слова якого цитує видання SportBuk.com

За його тренера, чернівецький бейсболіст Олег Беженар був мобілізований навесні. Він перебував на полігоні, потім в Маріуполі, а нещодавно в рамках ротації його перекинули в Донецьк або в село Піски. 

Під час боїв за утримання контрольованих українською армією позицій, Олег був поранений осколком в голову. Тепер він перебуває в Дніпропетровську в реанімації. Туди терміново виїхала мама з дядьком і братом Віктором Данелюком. У лікарні Олег отямився, маму і дядька впізнав. 

У ДТП загинули тернополяни, які їхали забирати тіло загиблого земляка-кіборга

У ДТП загинули тернополяни, які їхали забирати тіло загиблого земляка-кіборга

 Колона з близько десятка автомобілів виїхала сьогодні з Гусятинського району, аби зустріти в Тернополі загиблого “кіборга” Володимира Труха. Та під час руху руху колони трапилося жахливе ДТП, якому загинули двоє земляків Героя.

Як повідомляє сайт “Тернополяни“, аварія трапилася між селами Мшанець і Деренівка Теребовлянського району. В автомобілі на час ДТП перебували 24-річний хлопець, його наречена і сусідка - усі з села Жабинці, звідки родом і сам Володимир Трух. Постраждалі їхали зустріти тіло односельчанина – його мали привезти в Тернопіль близько 11.30 години.

В результаті аварії водій машини від отриманих травм загинув на місці, ще одна людина померла в лікарні, двох госпіталізовано.

Боєць Володимир Трух (служив у 80-ій ОАЕМБ) загинув під час штурму Донецького аеропорту 17 січня. Хлопцю відірвало руку і він помер від надмірної втрати крові в терміналі летовища.
 
 Пише molbuk.ua
1