На вікенд в Чернівцях  Іздрик і фільм про Майдан

На вікенд в Чернівцях Іздрик і фільм про Майдан

30.05.2014, 11:20

У Чернівцях презентують документальний фільм про Майдан.  Генеральним продюсером стрічки є знаний буковинець Василь Ілащук.

30 травня в палаці «Академічний» Буковинського державного медичного університету відбудеться презентація фільму народного артиста України, знаного буковинця Василя Ілащука «Листи з майдану».

Документальний фільм ««… і словом душу прокричать…» листи з Майдану» покажуть до відзначення півріччя з початку Революції Гідності.

У фільмі звучить поезія: Тетяни Власової, Євгенії Більченко, Андрія Любки, Ольги Кашпор, Оксани Максимишин-Корабель, Анни Багряної, Лариси Петрів, Ольги Кирилкової, Богдани Стефури, Мирослава Вересюка. Виконують: Василь Ілащук, Леся Тельнюк, Галина Тельнюк, Назар Стригун.

Василь Ілащук виступив генеральним продюсером картини.

Початок сеансу - о 17 00 годині. Вхід вільний.

31 травня в Чернівцях також чекають Юрія Іздрика.

Він читатиме свої вірші на вулиці Кобилянської біля Целанівського центру.

В останній день весни, 31 травня, до Чернівців нарешті завітає поет і письменник Юрій Іздрик.

- Я Іздрика обожнюю, - зізнається Президент фестивалю «Meridian Czernowitz» Святослав Померанцев. – І ось вирішив запросити його на ці вихідні, бо якось скучно в місті, до Чернівців і заодно підготувати чернівчан до повноцінного відкриття Целанівського центру.

Розпочнеться презентація книги Іздрика «Після прози» о 20:30. Чернівчани зможуть послухати вірші автора на вулиці.

- Біля Целанівського центру (вул. О. Кобилянської, 51) спеціально для цього заходу будуть встановлені столи, які світяться, - додає прес-секретар фестивалю «Meridian Czernowitz» Лілія Шутяк. – Автор проекту Андре Палашик.

Нагадаємо, що торік восени у рамках фестивалю «Meridian Сzernowitz» на презентацію своєї ж книги «Після прози» Іздрик приїхати не зміг, а позаторік він мав закривати фестиваль разом із музичним гуртом «DRUMтиатр», але тоді теж не склалося.

Будемо сподіватися, що цього разу автор таки добереться до столиці Буковини.

vidido.ua та promin.cv.ua

1