До арешту рахунків 'Чернівціводоканалу' причетний російський власник  обленерго , - мерія

До арешту рахунків "Чернівціводоканалу" причетний російський власник обленерго , - мерія

12.11.2014, 23:53

Виконавча служба арештувала всі рахунки комунального підприємства "Чернівціводоканал". Про це на брифінгу розповів секретар міської ради Ярослав Кушнірик.

Обленерго не відключило світло водоканалу, натомість вирішило зупинити комунальне підприємство через суди, - сказав Я.Кушнірик.

За словами секретаря міської ради, арешт рахунків — це навіть гірше, ніж часткове обмеження електропостачання, до якого обленерго вдавалося раніше. Адже без обігових коштів водоканал протримається кіька днів — і зупиниться, адже не зможе придбати реагенти для очищення води, пальне для роботи техніки та інше.

Такі дії обленерго Я.Кушнірик назвав недружніми для міста і вважає, що у такий спосіб водоканал хочуть довести до банкрутства.

Водночас начальник юридичного управління міськради Олександр Шиба пояснив, що арешт рахунків є насправді неефективним для обленерго з точки дозу повернення коштів. Адже тоді рахунки водоканалу будуть переведені в казначейство, а кошти звідти будуть отримані невідомо коли.

- Загалом по рішення судів до водоканалу йдеться про 36,942 мільйона гривень — це борги разом із штрафними санкціями, - розповів О.Шиба. - Причому йдеться не про борги нинішнього року, є рішення судів з 2010 та попередніх років. Але арешт рахунків виконавчою службою ми вважаємо незаконним. Адже з того часу проводилися розрахунки і без їхньої звірки арешт проводити незаконно.

Міська рада подала позов до окружного адміністративного суду. Розгляд справи розпочався сьогодні і продовжиться вранці завтра, 13 листопада. Колектив водоканалу має намір прийти до суду.

У мерії вважають, що до таких дій обленерго причетний російський власник — без нього менеджмент підприємства не вдався б до арешту рахунків.

Нагадаємо, фактичним власником ПАТ "Чернівціобленерго" є російський бізнесмен Олександр Бабаков.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Кулявлоби, де мЄрЬ? укатіл в амЄріку?))))

avatar

?

12 листопада 2014 22:00

avatar

Dmytro Oleksjuk

12 листопада 2014 22:04

Интересно,а кто знает как как это всё покупалось. Спросите у бывшего губернатора. Тяжело отмыть старую жирную сковородку. Нужно иметь хорошее СРЕДСТВО.

avatar

Интересно.

13 листопада 2014 11:26