Дністровський, Прутський, Сіретський, Черемошський: експерт пропонує ділити Чернівецьку область на райони за басейновим принципом

Дністровський, Прутський, Сіретський, Черемошський: експерт пропонує ділити Чернівецьку область на райони за басейновим принципом

10.03.2020, 09:43

Експерт Зіновій БРОЙДЕ, директор Державного науково-технічного центру з міжгалузевих і регіональних проблем екологічної безпеки та ресурсозбереження, ДНТЦ "Екоресурс"), пропонує поділ Чернівецької області за «басейновим» принципом - на 4  або 5 районів. 

- А ви що думаєте з цього приводу? - поцікавився думкою виборців народний депутат України Георгій Мазурашу. - Один з активних виборців Илья Гуцуляк, на мою думку, справедливо критично висловився щодо попередніх планів відносно поділу Чернівецької області на 3 райони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецька область: замість одинадцяти усього три райони?

- Я схильний у цьому плані до підтримки пропозицій Zinoviy Broyde (Зіновій БРОЙДЕ, директор Державного науково-технічного центру з міжгалузевих і регіональних проблем екологічної безпеки та ресурсозбереження, ДНТЦ "Екоресурс"), який пропонує поділ за «басейновим» принципом (не скільки басейнів функціонує - стільки районів:)), жартую) - на 4, або 5 районів. Я вважаю, що в даному разі надмірне прагнення до максимального укрупнення недоречне. Кращою з пропозицій, з якими знайомився, вважаю басейновий поділ на 5 районів.

- З колегами з МФО «Буковина» ще не раз, думаю, будемо обговорювати це питання. Так, Божик ВалерійОлена ЛисМаксим ЗаремськийМаксим Павлюк? - підсумував Мазурашу.

1