Дністром мандруватиме  комфортабельний «Юрій»

Дністром мандруватиме комфортабельний «Юрій»

26.07.2017, 09:43

З 1 вересня 2017 року готується пробний маршрут в межах Івано-Франківської та Чернівецької областей на комфортабельному судні «Юрій». «Планується, що в подальшому маршрут проходитиме в межах Чернівецької, Івано-Франківської та Тернопільської областей, що дозволить туристам насолоджуватися красою Дністровського каньйону, дізнаватися про природні багатства, історію та культуру одразу трьох західних областей, адже відпочинок на кораблі «Юрій» дозволяє поєднувати перебування як на воді, так і на суші, - зазначив начальник відділу з питань туризму облдержадміністрації Володимир Фурдига. - Судно легко маневрує та причалює до берега, тому в будь-який момент можна зупинитися, вийти на берег та, прогулюючись пішки,  дослідити місцевість: пошукати свіжих грибів та цілющих рослин, відкрити для себе неймовірні каскади дністровських водоспадів. Наразі на Буковині розробляється два види маршрутів на суші: культурний та релігійний».

Менеджер компанії «Дністер-круїз» Діана Поліщук поінформувала присутніх про особливості та переваги відпочинку на унікальному українському кораблі «Юрій», який являється гордістю українського річкового суднобудування.

«Команді українських інженерів вдалося застосувати в проекті багато інноваційних ідей. Два роки проектант з Києва Петро Тяпкін спільно з автором проекту Юрієм Шпіцером створювали принципово нову концепцію судна – корабель вагою 12 тонн повинен мати осадку не більше 30 см., та проходити будь-які мілини, бути облаштований сучасними технолологічними процесами та мати всі умови для надання високого сервісу туристам», - зазначила Діана Поліщук.

Повідомлено, що пасажиромісткість корабля – 10 чоловік та екіпаж: капітан, матрос, кок та офіціант. На верхній палубі розташовані капітанський місток та затишна тераса, а на нижній - три спальні каюти, дві з них чотиримісні, та одна – двомісна, кухня та санвузол. Також наявне освітлення, опалення та wi-fi.

«Проте найкраще спостерігати за природою Дністра з верхньої палуби. Під час круїзу гостям буде запропоновано шестиразове харчування: ланч, обід, полудень, вечеря та два сніданки. Окрім того, протягом маршруту пасажирам буде запропоновано цікаві стоянки для купання та фотографування», - наголосила Діана Поліщук.

Фото: https://life.pravda.com.ua/

1