Дмитро Чекалкін у Чернівцях: Путіну треба, щоб Україну, як століття тому, розтягнули на 95 кварталів, для  цього з’явився інший Зєльоний

Дмитро Чекалкін у Чернівцях: Путіну треба, щоб Україну, як століття тому, розтягнули на 95 кварталів, для цього з’явився інший Зєльоний

06.03.2019, 14:27

До Чернівців завітав кадровий дипломат – перший консул України в Ізраїлі, військовий перекладач, шоумен Дмитро Чекалкін. З командою Президента пан Дмитро подорожує усіма регіонами країни. Саме він повинен був модерувати зустріч Президента України Петра Порошенка із чернівчанами. Нагальні справи затримали главу держави у Києві, тому до Чернівців поки що  завітав тільки ведучий. Дмитро Чекалкін зустрівся із представниками чернівецьких засобів масової інформації у медіа-центрі "BelleVue". «Розумію, що це не адекватна заміна», – пожартував на початку відвертої розмови гість. Але пообіцяв, по змозі, теж бути корисним людям.

- Не міг не долучитися до цієї президенської кампанії з кількох причин, - розповів пан Дмитро. - Не можна залишатися байдужим у такий відповідальний для України час. Адже всі добре знають застереження про потребу стерегтися саме байдужих, бо це з їхньої мовчазної згоди кояться усі злочини на цій Землі.

- За фахом я військовий перекладач, кадровий офіцер, тому мені не байдуже, що відбувається. Випускники військового інституту іноземних мов, який я закінчив, брали участь у багатьох інформаційно-психологічних операціях, тому я з середини добре знаю, що таке інформаційні провокації... Чимало моїх колишніх однокашників сьогодні, на жаль, беруть активну участь у гібридній війні проти України... Але так само багато людей стоїть по інший бік барикад. Не всі вони відомі широкому загалу, але ми намагаємося ефективно протистояти інформаційній агресії ворога. На жаль, мені дуже добре відомо, наскільки великою є небезпека для України. За таких обставин, я просто не мав права стояти осторонь. Бачити несправедилвість і мовчати – це значить стати її співучасником, як казав Платон. А покаранням за громадянську пасивність є прихід до влади злодіїв. Щоб не допустити цього, я долучився до цієї кампанії.

- Не тільки як військовий перекладач і дипломат, але як і президент двох телерадіокомпаній, організатор та ведучий різних урочистих заходів мав нагоду спілкуватися з усіма українськими президентами, прем’єр-міністрами, спікерами парламенту… Раніше, на жаль, здебільшого було соромно за наших керманичів… Те, що майор Мельниченко записав 1999-го року, ми чули ще 1994-1996 роках. Пригадую ефір на каналі «1+1», на який запросили нас з Тарасом Чубаєм з «Плачу Єремії». Це було в ту ніч, коли Президентом України обрали  Януковича… Коментуючи цю ситуацію я заявив, що як кадровий офіцер не можу виконувати накази головнокомандувача, який згідно з Конституцією не має права навіть бути солдатом жодного дня. І так само, як колись зняв портрет президента Кучми у себе в консульстві, так само не міг себе уявити лояльним до Януковича.

- Так народився проект «Веселі яйця», «Операція «проффесор»… Пригадуєте, як на Прикарпатті маленьке яєчко вклало на землю 120-кілограмового двічі несудимого «проффесора»? Недавно у Запоріжжі, перед виступом Петра Порошенка перед городянами, згадав як п’ять років тому мешканці міста саме яйцями та борошном зупинили розповсюдження «русской весны». Так, що наші яйця – у наших руках, а не цього кремлівського гобліна. І так має залишатися і надалі.

- Ставки на цій виборчій кампанії величезні. І це не лише мільярди Коломойського, заради яких він сьогодні здійснює інформаційно-психологічні провокації, але й трильйони  путінського оточення з кооперативу «Озеро». Їм конче необхідно домогтися того, щоб Україну розтягнули на 95 кварталів, щоб тут усі воювали проти всіх. Так, як це було сто років тому, коли Грушевський з Винниченком воювали проти Петлюри, а усі вони разом проти Скоропадського… А батько Махно, отамани Григор’єв і Зелений воювали одразу проти всіх … Тепер в нас з’явився інший Зєльоний… На жаль, він має великі шанси перемогти. Люди думають, що головний герой фільму «Слуга народу» Голобородько це і є сам Зеленський. Вони сліпо вірять у це, не напружуючи свої мізки. Але якщо проаналізувати лише маленькі деталі, як от бажання кандидата Зеленського співпрацювати з МВФ, а Голобородько послав на три букви делегацію та йти до Європейського союзу, а Голобородько вважає, що Європа хоче перетворити Україну на велике сміттєзвалище, - свідчать, що завжди реалії інші, ніж кіно. Вже не кажучи про розстріл кіношним президентом парламенту, що важко уявити у реального президента Зеленського. І це не може не непокоїти. Абсолютно зрозуміло, що це маріонетка Коломойського.

- Усе б нічого, якби це не становило серйозної небезпеки для держави… Адже наслідком перемоги має стати цілковита девальвація президентської посади. За два три місяці його критикуватимуть не тільки «порохоботи», але й «зрадофіли». Рейтинг президентської посади впаде до критичної межі. З одного боку, це вигідно Юлії Володимирівні. Тимошенко мріє перерозподілити повноваження і стати канцлеринею, шляхом створення підконтрольної більшості. З іншого Зеленський ще не до кінця усвідомив, наскільки це для нього самого є небезпечним.

- Мрією усіх військових перекладачів-арабістів, після завершення навчання, було потрапити на роботу до квітучої Сирії. Середземне море, квітуча країна… Подивіться, на що її зараз перетворив Путін, роздмухуючи там громадянську війну. Підживлюючи не тільки Асада, але й ІГІЛ, різні угруповання сепаратистів… Понад півмільйона загиблих, шість мільйонів біженців…   Це та модель, яку він мріє повторити в Україні. Як тільки буде реалізовано цей план, вже не буде кому на державному рівні вимагати повернення Криму чи окупованого Донбасу.

- Як батько чотирьох дітей, я відповідально ставлюся до того, що нині відбувається в Україні. Бо знаю сумний досвід прадіда, з одинадцяти дітей якого під час громадянської війни живими залишилося лише троє… Поки тридцять тисяч кадрових офіцерів вичікували, жартуючи над баригою Скоропадським, російські війська спершу на десять днів, а відтак на 70 років взяли Київ. І якщо першого разу в Маріїнському парку розстріляли тисячі офіцерів, то після другого приходу більшовиків рахунок жертв йшов уже на мільйони. Через табори ГУЛАГу довелося пройти і моїм родичам. Я не можу допустити, щоб події описані Михайлом Булгаковим у п’єсі «Дні Турбіних» повторилися через сто років.

- Маємо бути пильними, відповідальними. Якщо я знаю, що нинішній Президент прокидається і засинає з думками про поле своєї державної відповідальності, а саме – міжнародна політика і обороноздатність, то навряд чи Зеленський цим живе. Це не його сфера діяльності. Він живе продюсуванням телепроектів, фільмів, а захист держави – це не його головний біль. Він не буде вболівати за інтереси держави. Через спільних знайомих раджу йому пошукати в Інтернеті, хто такий Дуду Топаз і чим закінчився для цього найвідомішого ізраїльського коміка необґрунтований похід у політику… Упродовж двадцяти років його телевізійний продукт мав шалений попит, але водночас закінчилося, коли він увійшов в сумнівний політичний проект. В результаті він втратив все, що мав, а останні роки життя провів між тюрмою і божевільнею. Поки нарешті з третьої спроби не покінчив життя самогубством, повісившись на шлангу душової кабіни тюремної камери… Це яскравий приклад того, як людина, замість того, щоб займатися своєю справою, полізла в політику і втратила все...

- З усією відповідальністю, можу стверджувати: ми ніколи не мали державного діяча такого високого рівня, як Петро Порошенко, - сказав Дмитро Чекалкін. - Нам потрібен Порох для перемоги!

Довідково:

Дмитро Чекалкін, 53 роки, перекладач, дипломат, шоумен. Народився 23 вересня 1964-го в Києві. Батько був конструктором мікроелектроніки на заводі, мати працювала економістом, згодом займалася туристичним бізнесом. Закінчив Московський військовий інститут іноземних мов за фахом ”перекладач-референт арабської мови та івриту”. Працював військовим перекладачем в академії алжирського генштабу. Був першим українським дипломатом на Близькому Сході. Працював першим секретарем посольства в Ізраїлі. Очолював телерадіокомпанію ”Киевские ведомости”. Був учасником телевізійного шоу ”Золотий гусак”. Автор гумористично-політичних проектів ”Веселі яйця”, ”Операція ”Проффесор”, а також ”Все геніальне – у тостах” і ”Розіграли!”. Зараз – директор компанії Diva Production, що організовує святкування, розіграші. Працює над розбудовою нових медіа – пуб­лічних сторінок у соціальних мережах. Одружений, має чотирьох дітей.

1