Для вірян Коломийсько-Чернівецької єпархії подарували особливу ікону

Для вірян Коломийсько-Чернівецької єпархії подарували особливу ікону

13.12.2011, 13:17

Для катедрального собору Преображення Христового м. Коломиї було подаровано особливий дар – копію ікони Зарваницької Божої Матері, вилитої із бронзи. Такий дарунок для вірян Коломийсько-Чернівецької єпархії знову здійснили гості з Києва: о. Ігор Онишкевич, настоятель храму Св. Миколая на Аскольдовій могилі, та п. Ігор Давидов.

Особливістю цьогорічної копії ікони є позолота корон Ісуса та Марії, а попереднє зображення буде знаходитися в приміщенні єпархіальної каплиці.

Поважних гостей зустрів Правлячий Архієрей Миколай (Сімкайло), який здійснив ознайомчу екскурсію по адміністративному приміщенню єпархії та розповів про нові проекти.

«Це одна з небагатьох ікон такого роду і вона подарована саме для Коломийсько-Чернівецької єпархії з виявом вшанування світлої пам’яті Ісповідника віри владики Павла Василика», – сказав о. Ігор.

Владика Миколай очолив Божественну Літургію та під час проповіді відзначив особливе духовне значення принесеного дару. «Вірні нашої єпархії з великою наснагою і любов’ю звертаються до Пресвятої Богородиці та стараються щорічно відвідувати відпустове місце у Зарваниці».

Єпарх здійснив освячення величного дару та вручив гостям пам’ятні відзнаки, які нагадуватимуть жертводавцям та їхнім родинам про цю подію у Коломиї.


Джерело: Прес-служба єпархії