Для чернівецьких старшокласників організували мотиваційний тренінг «Знайди свій шлях»

Для чернівецьких старшокласників організували мотиваційний тренінг «Знайди свій шлях»

12.04.2018, 17:24

 11 квітня о 12 год. 30 хв. на абонементі юнацького філіалу ОУНБ ім.М.Івасюка відбувся мотиваційний тренінг «Знайди свій шлях», який допоможе старшокласникам, хто ще не визначився із своїм вибором професії.

 Перед кожною молодою людиною, яка стоїть на порозі свого дорослого життя настає момент, коли доводиться вирішувати, де здобути (продовжити) освіту, або куди піти працювати. І дійсно, тисячі професій, а одна – твоя!

«Праця людини - окраса і слава, Праця людини – безсмертя її !» В цих словах відомого українського поета Василя Симоненка звучить споконвічна любов нашого народу до праці. 

 Відкрила тренінг ведуча Христина Мацків, яка коротко розповіла студентам ВПХУ № 5, старшокласникам ЗОШ № 20 та ЗОШ № 24, студентам обласного коледжу мистецтв ім. С.Воробкевича про те, що на світі є безліч професій, і всі вони потрібні людям. 

Буковину споконвіку називають зеленою. Чудова природа подарувала талановитих людей, які зуміли мовою свого ремесла передати її чарівну красу. Тому не дивно, що одним із перших на Буковині в 1944 році було створено художнє ремісниче училище. 

Студенти ВПХУ № 5 Олексій Гринчук та Михайло Руснак розповіли присутнім про те,які професії можна здобути в ВПХУ №5 та презентували відеоролик про училище. Вони поділилися своїм досвідом, як виявити свої інтереси та схильність до професії та показали свої власні вироби : картини, вироби декоративно-прикладного мистецтва .

Буковинська земля з давніх - давен щедра на таланти. Літературно- мистецький літопис краю багатий іменами діячів культури, що жили і творили тут, приїздили черпати натхнення у чарівному дивосвіті Буковини.

Наші Чернівці неможливо уявити без бібліотеки, задушевної ліричної пісні, запальних танців, чарівної музики. 

Сьогодні славу буковинського цвіту примножує обласний коледж мистецтв ім. С.Воробкевича.

Катерина Василівна Ксьондзик - викладач бібліотечних дисциплін в коледжі розповіла про те, які спеціальності може здобути обдарована молодь у цьому навчальному закладі.

Студенти ІІ курсу, спец. "Інформаційна, бібліотечна та архівна справа" обласного коледжу мистецтв ім. С.Воробкевича : Руслана Боднарасек, Анастасія Гріцина, Карина Гуцул, Галина Назаришин підготували поетичну композицію про професію бібліотекаря.

 Проблемами вибору професії, налагодження профорієнтаційної роботи успішно займається центр зайнятості.

Тетяна Олександрівна Маслова – Брукер - заступник відділу активної підтримки безробітних Чернівецької міської філії Чернівецького обласного центру зайнятості провела тренінг і допомогла зорієнтуватися присутнім в світі сучасних професій за допомогою відеороликів , здійснила професійне самовизначення і ознайомила з необхідною інформацією про те, які послуги надає центр.

Бібліотекар Христина Мацків провела презентацію виставки- пошук "Робота. Професія - покликання - хобі".

Зав.відділом абонемента Катерина Павлівна Сергійчук щиро подякувала гостям, студентам, старшокласникам та на згадку про цю зустріч подарувала набір реклам про професії та буклети різних навчальних закладів.

1