Дітище Галиця, Онуфрика і Ко «Буковинська книга» вже хоче вісім соток землі у центрі Чернівців

Дітище Галиця, Онуфрика і Ко «Буковинська книга» вже хоче вісім соток землі у центрі Чернівців

17.01.2016, 15:20

Проект рішення «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ОКП "Буковинська книга" у постійне користування» опубліковано на офіційному сайті Чернівецької обласної ради.  Проект, зокрема, передбачає «відведення земельної ділянки в постійне користування, орієнтовною площею 0,0805 га за адресою: м. Чернівці, вул. Якоба фон Петровича, 4 (вул. Ломоносова, 4) для обслуговування будівель вищезазначеної установи».

За вказаною адресою розташований «Магазин навчально-наочного приладдя» (колишнє державне комунальне підприємство). Після скандальної реорганізації і тривалого протистояння між колишньою крайовою владою і громадськістю магазин включили до складу нового комунального підприємства «Буковинська книга».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рахунок Чернівецька обласна рада - Чернівецька міська рада – 1:0 і Довганич більше не директор «Букіністу»

Нова книгарня в Чернівцях і кіоск в ОДА,таємничий інвестор з Тернополя, суди і переоформлення договорів оренди на «Буковинську книгу» - плани і підсумки діяльності скандального комунального підприємства

Після створення «Буковинської книги» і включення до неї комунальних книгарень, магазину навчально-наочного приладдя  Чернівецька обласна рада відсудила у Чернівців приміщення «Магазину навчально-наочного приладдя» (Ломоносова, 4). Адже раніше магазин орендував це приміщення у міста.

Спочатку питання про передачу його на баланс ОКП «Буковинська книга» винесли на розгляд чергової сесії обласної ради. 29 жовтня 2013 р. Вищий господарський суд України поставив крапку в судовій боротьбі за це приміщення, в якій розміщується державне комунальне підприємство «Магазин навчально-наочного приладдя».

Ще в 1998 році Чернівецька обласна рада віднесла це приміщення до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області. Проте, як стверджували у суді її представники, виконком Чернівецької міської ради у 2006 р. закріпив його за громадою міста. Суди усіх інстанцій - Господарський суд Чернівецької області (рішення від 13.05.2013 р.), Львівський апеляційний господарський суд (постанова  від 27.08.2013 р. у справі № 926/362/13), врешті суд касаційної інстанції  - підтвердили, що право власності на зазначену будівлю, в якій розміщується державне комунальне підприємство «Магазин навчально-наочного приладдя» належить Чернівецькій обласній, а не міській  раді.

Натхненником схеми з судового відчуження приміщень у Чернівців колишній голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру називав свого тодішнього заступника Валентина Маніліча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Маніліч вже каже, що "Буковинську книгу" робили неправильно

Гайничеру, Курко, Маніліч відсудили у Каспрука другу книгарню

Якби Чернівцями три роки тому керував Каспрук, а не Михайлішин винних у програші суду за філармонію і магазин покарали б

Тепер вже новому складу ради, який, можливо,  за винятком кількох депутатів, не знає скандальної історії створення «Буковинської книги» пропонують закріпити за «Магазином навчально-наочного приладдя» вісім соток землі у центрі Чернівців.

Яким чином магазин раніше, упродовж багатьох років,  обслуговував  «будівлі вищезазначеної установи» в проекті рішення нічого не сказано.  Хоча ще у розпал боротьби за чернівецькі книгарні народний депутат України Максим Бурбак, якого громадськість залучила до їх захисту, заявляв: кінцева мета реорганізації книгарень - подальша зміна цільового призначення приміщень, які вони займають…  

А приміщення у центрі Чернівців із земельною ділянкою у постійному користуванні це вже зовсім інша історія. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Пропав магазин, спочатку закріблять ласий кусок землі, потім зроблять магазин банкрутом, чи просто нерентабельним і піде земелька в чиїсь "незамарані" руки.

Вже всі питання в області повирішували ?

Подивимось , як дупутати будуть голосувати, голова ради сказали , що тепер все поіменно.

avatar

Пі...ц

17 січня 2016 13:34