Дітей з Луганщини, які відпочивають на Буковині, відвідала екс-в.о. голови Луганської ОДА періоду початку війни Ірина Верігіна

Дітей з Луганщини, які відпочивають на Буковині, відвідала екс-в.о. голови Луганської ОДА періоду початку війни Ірина Верігіна

06.07.2015, 11:59

Ірина Верігіна, екс-в.о. голови Луганської ОДА періоду початку війни, відвідала у ці вихідні дітей з Луганщини, які завершують свій відпочинок на Буковині.

Тридцятеро малих мешканців Луганщини, серед яких є й такі, у яких війна відібрала батьків, упродовж трьох тижнів відпочивали у дитячому таборі «Вербиченька». На прохання голови Луганської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Ірини Верігіної організувати відпочинок дітей, які вже пережили лихо війни, відгукнулася Чернівецька обласна «Батьківщина».

Громада Сторожинеччини дуже гостинно зустріла гостей з українського Сходу: путівки для них були придбані «батьківщинівцями», активними підприємцями, небайдужими громадянами. Для дітей організували чудове дозвілля, екскурсії, участь у масових заходах у районі, партійці часто відвідували їх з подарунками і солодощами. 

Далеко від малої батьківщини, за якою діти вже встигли скучити навіть попри теплий прийом на Буковині, вони особливо привітно зустріли свою землячку – як рідну.

«Більшість з цих дітей жодного разу не були на Західній Україні, - зазначає Ірина Верігіна після спілкування з юними луганчанами, - і враження від цього куточка України в них якнайкращі. Кажуть, що усе їм сподобалося – і подорожі, і пригощання, і дискотека в таборі. Але найбільше сподобалися люди. Люди тут справді надзвичайно відкриті, щирі, гостинні, і я щаслива, що діти в цьому переконалися. Це найголовніше. Це той фундамент, на якому ми відбудуємо нову Україну. Я вдячна своєму колезі – голові Буковинської «Батьківщини» Іванові Миколайовичу Мунтяну, який негайно підхопив мою ідею відгородити цих дітей від війни, хоч на якийсь час повернути їм безтурботне дитинство. Спасибі буковинським друзям, однопартійцям, усій громаді».

Те, що діти усвідомили найголовніше: у всіх українців єдина мета - мирна і квітуча країна, яку ми всі разом відстоюємо, -  підтвердив сьогоднішній конкурсі малюнків на тему «Професія – військовий». Практично кожен малюнок – про єдність України…

«Такі поїздки, обміни, об’єднуючі взаємні відвідини мали бути державною політикою вже понад 20 років – відколи Україна стала незалежною, - каже голова Чернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян. – За ці два десятиліття виросло ціле покоління, якому не прищепили любові до України. Серед дітей, що зараз відпочивають на Буковині, є такі, які до цієї поїздки жодного разу не покидали межі населеного пункту, де народилися. Тепер вони отримали потужний запас інформації, побачили на власні очі і відчули власним серцем, що Україна єдина, і ставлення одне до одного не залежить від регіону, де ти живеш. Прорив у свідомості цих дітей – ось найважливіший результат їхнього гостювання».  

У вихідні діти відвідали Кам’янець-Подільський та Хотин, раніше мали екскурсії до Чернівців, Сторожинця та по монастирях краю.

Завтра гості повертаються до своїх домівок.

Ірина Верігіна підсумує відпочинок дітей з Луганщини на Буковині Завершення відпочинку дітей з Луганщини на Буковині, який став можливим завдяки співпраці Луганської та Чернівецької обласних організацій партії ВО «Батьківщина» та підтримці буковинської громади, підсумує сьогодні голова Луганської обласної «Батьківщини», екс-в.о. голови Луганської ОДА періоду початку війни Ірина Верігіна. Прес-конференція Ірини Верігіної відбудеться сьогодні, в понеділок, на залізничному вокзалі Чернівців (центральний зал) під час від’їзду дітей з Буковини. Початок о 19 год. Запрошуються представники ЗМІ.

 Прес-служба обласної організації партії ВО "Батьківщина".

1