Дітей з Чернівецької області та Молдови, позбавлених батьківської опіки та піклування, вчитимуть спілкуватися

Дітей з Чернівецької області та Молдови, позбавлених батьківської опіки та піклування, вчитимуть спілкуватися

10.01.2018, 14:59

Початок реалізації проекту «Розвиток міжособистісних зв'язків у соціальній, культурній та освітній сферах серед дітей та молоді, позбавлених батьківської опіки та піклування, в Республіці Молдова і Чернівецькій області (Україна)»

 ГО «Клуб української  молоді» в рамках програми транскордонного співробітництва ЕаРТС Молдова – Україна розпочинає реалізацію проекту «Сприяння міжособистісному спілкуванню у соціальній, культурній та освітній сферах серед дітей та молоді, позбавлених батьківської опіки та піклування, з Республіки Молдова та Чернівецької області».

Метою проекту є створення кращих умов для розвитку життєвих навичок дітей та молоді з Республіки Молдова та Чернівецької області (Україна). Зокрема, до проекту будуть залучені молодь, представники громадських організації та місцевої влади, що зможе підвищити їхні компетенції, дозволить обмінятись досвідом, знайти спільні рішення щодо вирішення проблем соціальної адаптації молоді. В Чернівецькій області цей проект буде реалізований у співпраці з Департаментом освіти і науки Чернівецької ОДА, Чернівецьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

«Завдяки цьому проекту ми сподіваємось, що зможемо сприяти особистісному розвитку дітей та молоді, які позбавлені батьківської опіки та піклування, допомогти дітям здобути певні практичні навики, які допоможуть їм в дорослому житті. Ми будемо говорити з молоддю про соціальну відповідальність і для цього запропонуємо навчання за методикою «ФотоГолос», завдяки якій, кожен зможе через фотографію доносити свої повідомлення про соціально важливі теми», - розповів Мосін Ігор, координатор проекту в Чернівецькій області.

Проект буде реалізований ГО «Клуб української молоді» у партнерстві з ГО «Центр соціальних послуг для дітей та сім'ї (SSCCF) (Республіка Молдова) та молдавським філіалом Асоціації "Амічі деі Бамбіні" в рамках Програми територіального співробітництва Східного партнерства Молдова - Україна.

Цей проект тривалістю 14 місяців та загальним бюджетом 143 330,00 євро фінансується Європейським Союзом.

В разі потреби, більше інформації можна отримати у координатора проекту п. Ігоря Мосіна

1