Дітей воїнів АТО звозили у музей-садибу Івана Миколайчука в селі Чортория і до лебедів

Дітей воїнів АТО звозили у музей-садибу Івана Миколайчука в селі Чортория і до лебедів

10.02.2015, 10:08

           На Буковині турбуються про сім’ї воїнів АТО. Чернівецький обласний та Сторожинецький Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з волонтерами організували благодійну акцію дітям, батьки яких приймають участь в антитерористичній операції на Сході України. 

           У рамках акції відвідали музей-садибу Івана Миколайчука, що знаходиться в селі Чортория.

          «Михайло Григорович Грицюк, племінник Івана Миколайчука, розповів нам про дитячі і юнацькі роки Івана, його творчий шлях та визнання в усьому світі. Такі історії є надзвичайно цікавими для молоді, виховують любов до української культури, вселяють віру у свою державу та її героїв », - розказує співробітниця центру Тетяна Попович.

         Також діти отримали можливість побувати біля славнозвісного озера з лебедями, які оселились в селі. Зазвичай птахи відлітають до Каталонії, але цієї зими не покинули рідну домівку. Зі слів місцевих жителів,  вони прилетіли сюди вперше в рік смерті Івана Миколайчука й названі в народі «Іванові лебеді».       

        «Приємно здивовані такою гарною ініціативою! Важливо, що є ті,  хто пам’ятає про нас, адже чоловіки на фронті», - ділиться враженнями дружина бійця АТО.

         Цього разу в заході брали участь сім’ї Сторожинеччини, але організатори сподіваються залучити ресурси на такі ж акції й для інших районів області.

Директор центру СССДМ Ольга Гришин-Грищук висловлює подяку благодійникам, колегам, активістам та податківцям краю, зокрема Михайлу Сеничаку, які долучились до організації заходу: «Підтримки потребують не тільки бійці АТО, але й їхні родини. Коли воїни знатимуть, що про близьких піклуються, тоді й воювати буде легше. Тільки разом ми – сила!»

1


КОМЕНТАРІ (2)

Спочатку палка революційонєрка домоглася, щоб батьків цих дітей відправили під пулі, а тепер удає із себе саму велику доброту - возить діточок на турбази і озера.

avatar

легко, ольцю, піаритись на чужому горі

10 лютого 2015 08:46

То й во, може ти не знав, що вона і сама не раз на Сході була.

А ти сам багато вже організував чи може допоміг кому. Коментарі писати легка наука.

avatar

Знаючий

10 лютого 2015 19:41