«Діджиталізація» в дії: в уряді від Чернівецької ОДА очікують паперовий, а не електронний план ремонту буковинських доріг

«Діджиталізація» в дії: в уряді від Чернівецької ОДА очікують паперовий, а не електронний план ремонту буковинських доріг

10.02.2020, 21:09

Чернівецька ОДА подала план ремонту доріг на затвердження Укравтодору.

Про це UA: Буковина сказав заступник голови ОДА Богдан Ковалюк.

За словами Богдана Ковалюка, план подали вчасно, однак в електронному, а не в письмовому форматі, як вимагали.

«Дороги, які входять у план, ведуть до опорних шкіл. У кінці січня ми подали його на затвердження Укравтодору. У плані 50 кілометрів доріг", – каже він.

Обласні державні адміністрації мали подати його на погодження Укравтодору до 1 лютого.

Раніше у публікації на сайті Кабміну йшлось про те, що Чернівецька область – одна з шести, яка нібито не подала план ремонту доріг за гроші Дорожнього фонду на 2020 рік.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив радник прем’єр-міністра Юрій Голик. 

За його словами, наразі Дніпропетровська, Луганська, Одеська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області вже узгодили річний план, інші знаходяться на затвердженні в "Укравтодорі".

В уряді розкритикували Чернівецьку ОДА через відсутність плану ремонту доріг

Однак Закарпатська, Львівська, Сумська та Чернівецька ОДА досі не подали необхідні документи.

"Завжди говорив, що дороги, як і школи, садочки, лікарні та стадіони - це не тільки гроші, але і, в першу чергу, мізки та менеджмент. Занадто багато випадків в нашій країні, коли гроші є, а менеджменту немає. Тим цікавіше змусити всю цю неповоротку махину робити все заздалегідь і єдино вірним способом", - констатував радник голови уряду.



Також він повідомив, що цього року обласні державні адміністрації отримають 22 млрд грн на ремонт доріг, але спочатку повинні узгодити з "Укравтодором" чіткий план їх ремонту.

В оприлюдненій Голиком таблиці вказано, що Чернівецька область має отримати субвенцію на ремонт доріг в сумі 342,8 млн грн.

1