Дев'ятикласники з Донеччини впродовж 5 днів перебували на Глибоччині

Дев'ятикласники з Донеччини впродовж 5 днів перебували на Глибоччині

29.03.2016, 01:05

Прийняли, як рідних

13 учнів 9 класу Димитровської (щойно місто перейменовано у Мирноград) ЗОШ №9 Донецької області та двоє учителів на запрошення волонтерів християн віри Євангельської с. Кам'янка за активного сприяння депутата Чернівецької обласної ради Валерія Грижука впродовж 5 днів перебували на Глибоччині.

Перед від'їздом юних донетчан прийняли та щиро привітали голови районної ради та райдержадміністрації Петро Панчук і Георгій Придій. Зокрема, Петро Володимирович повідомив гостям про те, що саме з Донеччини у важкі часи руйнівної повені 2008 року надійшла вагома матеріальна допомога для відбудови житлових будинків та інфраструктури Глибоцького району. Тепер же від нас у такому ж руслі йде допомога тим, хто потерпає на Донбасі від російських агресорів та їхніх посіпак у ході війни на Сході України.

Класний керівник учнів з Донеччини Леся Малкова у свою чергу сердечно подякувала за теплий прийом, цікаву і змстовну програму знайомства з Буковиною. До її слів приєднався і присвітер з Мирнограда Микола Безкровний, а школярі в один голос заявили, що їм на Глибоччині так добре, що аж не хочеться полишати цей край та доброзичливих, гостинних людей.

До слова, донецькі учні, як і їх нові друзі з Глибоччини теж активно за останні два роки влились у волонтерський рух «Молодь небайдужа» і подають допомогу воїнам АТО,  інвалідам і самотнім пристарілим землякам у навколишніх населених пунктах, поблизу яких проживають.

Василь Гейніш.

Фото Петра Митранюка.

1