«Державо, будь людиною!»

«Державо, будь людиною!»

28.02.2015, 19:52

Думка з приводу

«Державо, будь людиною!»

Ці закличні, радше благальні слова видатного російського поета-шістдесятника винесені у заголовок  вірша, що був надрукований у складі нового поетичного тетраптиха  у середу на сторінках «Бульвара Гордона», а вже в п’ятницю, пізно ввечері цинічно і злочинно прозвучали у відповідь у центрі Москви 4 постріли, що забрали життя  відомого політика та опозиціонера путінського режиму Бориса Нємцова.

…Власне, як і бачення Євгена Євтушенка щодо шляхів виходу із сьогоднішньої ситуації в Україні були викладені у розповіді головному редактору інтернет-видання «Гордон». І чи думав в ту мить поет, що всього за кілька днів станеться таке підле вбивство? Гадаю, відверто не думав, але вельми побоювався, що в Росіі таке можливо. Інакше б і не написав отой віршований заклик.

До болю  у серці важко про все це говорити, але нинішні реалії  змушують не мовчати: бити на сполох, ставати на захист свободи і демократії, життя не лише в Україні, а й у Європі  та світі загалом. Інакше згинемо! Бо підступність ворогів, зокрема терористів  на Сході, їх російських покровителів немає меж. І чим дужче лунатиме дзвін, змикатимуться ряди оборонців, тим більше матимемо надію на мир і перемогу. Недарма Євген Євтушенко так пророче твердить: «Ты ещё расцветёшь, Украина, расцелуешь земли своей ком». 

Василь Гейніш.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Раді пропонують саджати на три роки за "підрив авторитету держави і влади" - таку статтю слабо опублікувати?
avatar

Бахур

01 березня 2015 10:33

так запропонував саджати дупутат з народного фронту , а тут кулявлобів клоуни  цмокчут)))))))))

 

avatar

чернівчани

01 березня 2015 10:52