Деревообробники Буковини задоволені мораторієм на експорт лісо- та пиломатеріалів і просять депутатів не відміняти його

Деревообробники Буковини задоволені мораторієм на експорт лісо- та пиломатеріалів і просять депутатів не відміняти його

29.11.2016, 16:22

Відкрите звернення

Шановні депутати!

 У 2015 році, завдяки спільним зусиллям, нам з вами вдалося добитися введення мораторію на заборону вивозу ліса-кругляка у вигляді внесення змін до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» (Щодо мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді) (№1362).

За цей час обсяг реалізації продукції у деревообробній галузі зріс на 15%, у меблевій промисловості – на 12% у порівнянні з 1 півріччям 2015 року, у паперовій промисловості – на 2%, обсяг експорту оброблених лісоматеріалів зріс на 12%. За даними Державної  фіскальної служби України, сплачені податки до бюджету деревообробної, паперової та меблевої галузі становлять 53,3 млн. дол. США у порівнянні з 45 млн. дол. США у 1 півріччі 2015 року. Також обсяг імпорту верстатів для обробки дерева зріс у 3,5 рази ( 1 півріччя 2015 – 14, 7 млн. дол. США – 1 півріччя 2016 року – 50,0 млн. дол. США).

Ця позитивна тенденція й надалі повинна була підвищуватися. Але виникла загроза, що вищезазначений мораторій може бути скасований, а, відтак, знову постає загроза, що Україна перетвориться на сировинний придаток для країн Європи, деревообробна галузь занепаде, а десятки тисяч українців будуть позбавлені робочих місць, а, відтак, засобів для існування та змушені покидати Україну у пошуках кращої долі.

І найголовніше – що ми залишимо прийдешнім поколінням українців? Квітучі Карпатські гори – легені не лише України, а й Європи, або ж Карпатські каньйони, які занепали через нашу байдужість та бездіяльність?

Закликаємо Вас прийняти звернення до Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності збереження мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді.

 З повагою

Директор Асоціації                                                                    В.Дорош

1


КОМЕНТАРІ (2)

Яка ж сволота це все робить?Хоча відомо чия жінка керує фірмою яка вивозить ліс з України. Ви половину лісу з України вже вивезли, а у криницях вода пропала.Ні при одній владі як при цій так пезпощадно не крали ліс.Прийде час і за це треба буде відповісти.Одна-дві мерзоти дорвалися до влади і вивозять ліс, а всі інші люди страдають.Не забувайте подонки, що ще БОГ є і шкода ваших дітей які як правило будуть відповідати за вас.

avatar

Василь

30 листопада 2016 08:55

Фікс-голова неіснуючої асоціації деревопереробників Буковини Вова Дорош тільки може наводити загальні цифри центральної статистики. Про деревопереробку області чомусь мовчить. Бо з такими фікс-головами як Дорош Фищук і Мунтян нема про що говорити. Вони навіть статистики не знають. А вона сумна - мораторій ніяк не вплинув на розвиток галузі - нема що розвивати, самі нелегальні пилорами.

avatar

пилорама

30 листопада 2016 09:16