'Дерибан' коштів з Дністровської ГАЕС розпочався?

"Дерибан" коштів з Дністровської ГАЕС розпочався?

13.06.2013, 00:24

Щойно «потрібна людина» для В.В. Козака посіла крісло Новодністровського міського голови, як Василь Васильович одразу провів громадські слухання про необхідність добудови будинку культури в м. Сокирянах за 60 млн. грн., які передбачені на розвиток інфраструктури м Новодністровська. Нема чого зволікати, треба діяти поки люди в Новодністровську не почали відчувати «покращення».

Після недовгих привітань нового мера Новодністровська від Партії регіонів В. Мельника - одразу взялися до «справи». Проект щодо районного «Культур-мультур-ленду» готовий, гроші чекають на рахунках. Не секрет, що Козак без зайвих зусиль та опору наших депутатів і раніше привласнював кошти Новодністровська, чого варта лише збудована найсучасніша лікарня в області, яка сьогодні задіяна лише на 30%, FM-радіо, якого немає жоден район. І ось знову чи не найбільший проект на Україні з будівництва надсучасного Палацу культури в Сокирянах з ліфтами і 3D телевізорами і знову ж таки за кошти «заможніх» енергетиків. Але ж це гроші, за які мали б відновити та відремонтувати старенькі ліфти в багатоповерхівках, дахи в житловому секторі Новодністровська, розширити кладовище, невже усім байдуже? Де ж наша гідність? Де представники громадськості? Де ті, кого люди делегували дбати інтереси громади? Дивна річ, коли хтось в Новодністровську, будь це депутат міської ради чи просто чиновник, запропонує куди в місті можна було б спрямувати кошти, передбачені в титулі Дністровської ГАЕС на інфраструктуру - у очільників в обласній адміністрації завжди одна й та сама відмовка: у вас немає затверджених проектів на оті всі ваші «вигадки», тому що немає затвердженого генплану міста. А ось у вельмишановного пана Козак все є! На 17 червня вже призначений тендер на будівництво їхнього будинку культури. Без зайвих зусиль Василь Васильович і проект зробив на 60 млн., і всі погодження отримав. Ніхто і ніде йому зайвих питань не задавав. Хіба що одне його стримувало останніми днями - чи проголосують, налякані Папієвим про звільнення з роботи, енергетики за потрібного кандидата. Тепер і ця барикада рухнула, поховавши під своїми уламками надію новодністровців на поліпшення бодай якої сфери багатостраждального супутника станцій Новодністровська. Не залишилось жодних сумнівів, що ті, хто приготувалися продовжити деребан коштів та новодністровських земель, тепер задоволено потирають руки.

P.S. Лева шакали добивають, коли у того починаються запаморочення в голові. Голова в Новодністровську вже теж не та...

Джерело: gesivtsi.com.ua

Коментар BukNEWS:

"На фінансування об’єктів соціального призначення Новодністровська та Сокирянського району за рахунок коштів на будівництво Дністровської ГАЕС ПАТ «Укргідроенерго» планує виділити 205 мільйонів гривень, - повідомив в інтерв'ю BukNews народний депутат України Максим Бурбак. - Але найцікавіше у всій цій історії – це вибори мера Новодністровська. Насправді 2 червня вибирали людину, яка погодить своїм підписом розподіл цих коштів між Новодністровськом та Сокирянами. Власне з цієї ж причини влада усунула Руслана Панчишина з посади міського голови Новодністровська. Ще за часів його попередника було запроваджено схему розподілу коштів, які надходили від ПАТ «Укргідроенерго». Губернатори традиційно пресингували мерів міста, щоб перерозподілити це співвідношення на користь району. Голова Чернівецької ОДА Папієв зажадав від мера Панчишина ділити суму навпіл: 50 відсотків Новодністровську – 50 району. Панчишин на це не погодився – його усунули. Тому історія насправді крутиться навколо великих грошей. Саме тому перед виборами там безвилазно перебували голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, а голова виконкому Чернівецької обласної організації Партії Регіонів Матвій Куцак керував виборчим процесом провладного кандидата. Ставка в цьому питанні така: хто підпише порядок використання 205 млн грн."

"Деякі депутати Новодністровської міської ради, з якими я розмовляв, чудово розуміють: ці гроші пройдуть через Новодністровськ тільки транзитом. А осядуть вони у бюджеті Сокирянського району. І освоювати їх будуть вже не вони. Голова Сокирянської РДА Василь Козак перетворив свій район на своєрідний офшор, крізь який зливають бюджетні мільйони. Тому все робиться через Сокиряни. Це така собі чорна бюджетна діра на карті Чернівецької області. Тому Василь Козак справді мав рацію, коли нарікав, що я не даю йому робити «мокрі роботи»: він справжній мастак зливних бачків", - додав народний депутат.

1


КОМЕНТАРІ (5)

Відео з громадської ради у Сокирянах: http://www.youtube.com/watch?v=4sjGwXxndUk

 

avatar

Сокирянці

13 червня 2013 17:29

Повага до пана Бурбака упала нижче плінтуса http://www.youtube.com/watch?v=NHArFUcoMiQ

ГАНЬБА!!!!

avatar

Буковинець

13 червня 2013 17:30

простим сокирянцям дуже прикро за такого горе-депутата http://www.youtube.com/watch?v=6J-I0hyQmZI

avatar

З СОКИРЯН

13 червня 2013 17:32

Чи зможе після цього Бурбак подивитись в очі виборцям, які його обирали??? http://www.youtube.com/watch?v=6AAMFbXK9f0

avatar

фронтовик

13 червня 2013 17:34

Поясніть мені, а для чого в Новодністровську будинок культури також за 60 млн.? Знову гроші з так званого Новодністровського будинку культури заберуть на Сокирянський, який так сильно з "благих" мотивів відстоює Козак.Молодець Бурбак не попускай цим коррупціонерам Папієву і Козаку.А в залі сиділи всі ті хто розносив по 150 грн. за Семенюка.От така собі козаківска компашка маріонеток!!!

avatar

Знаючий з Новодністровська

13 червня 2013 22:14