'Не треба зі мною репетувати', або депутати знову у сесійній залі: продовжують засідання, яке розпочали ще 26 січня, взаємні звинувачення і образи

"Не треба зі мною репетувати", або депутати знову у сесійній залі: продовжують засідання, яке розпочали ще 26 січня, взаємні звинувачення і образи

09.02.2017, 13:56

Продовження пленарного засідання 21 сесії міської ради VІІ скликання розпочалося зі звинувачення, яке озвучив депутат Андрій Романчишин.

Депутат від фракції БПП "Солідарність" закинув депутатам від фракції "Батьківщина" кнопкодавство.

Андрій Романчишин, зокрема, повідомив, що на минулому пленарному засіданні під час голосування за одне із питань, нібито, був зафіксований випадок кнопкодавства з боку депутатів від фракції «Батьківщина».

Чи справді такий факт мав місце буде з’ясовувати депутатська комісія з питань законності, регламенту та депутатської діяльності та етики. Представник регламентної комісії, депутат від фракції «Самопоміч» Аліна Олевич вже встигла зазначити, що і Романчишин і його колеги по фракції самі неодноразово порушували регламент.

"Не треба зі мною репетувати", - кілька разів крикнув на Людмилу Березовську, начальника департаменту соцзахисту Чернівецької міськради депутат від "Рідного міста" Анатолій Чесанов. Його зневажливе ставлення до жінок помітне було вже давно, але щоби прилюдно отак вичитувати жінку, чиновника за те, що вона діє згідно норм закону... Розумію, що пан Чесанов хоче попіаритися на погорільцях, але ж не таким чином... - розповіла деякі подробиці перебігу сесію журналістка газети "Молодий Буковинець" Галина Марків. 

Щодо суті питання, через який депутат вичитав чиновницю, то його пояснила Аліна Круглецька. "Стосовно вимоги депутата: вимагати відшкодування знищеного майна можна від страхової компанії, у випадку, якщо майно застраховане. Якщо достатньо забезпечена родина не застрахувала своє майно і постраждала від стихії, за кошти міського бюджету надається допомога на першочергові потреби. Якщо ж директор департаменту виконає вимогу депутата, то відповідати за нецільове використання бюджетних коштів буде вона, як розпорядник коштів, а не депутат".

 Нагадаємо, 21 сесія триває вже третє засідання. Депутати встигли за цей час поговорити про надання гарантії Чернівецької міської ради для забезпечення виконання боргових зобов’язань міському комунальному підприємству «Чернівцітеплокомуненерго» за кредитом Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО).

Звернулися до Президента України щодо звільнення з посади голови Нацбанку Валерію Гонтареву, вирішили обговорити чи можливо створити муніципальний центр в готелі "Черемош"  та можливість встановлення пам'ятника Благовіщенню у парку ім.Т.Шевченка. 

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/ та http://times.cv.ua/

Пряма трансляція http://chv.tv:

1