Депутати Європарламенту вітають колосальні зусилля з проведення реформ в Україні

Депутати Європарламенту вітають колосальні зусилля з проведення реформ в Україні

20.04.2018, 19:40
Після 7-ої зустрічі Парламентського комітету асоціації між ЄС та Україною, що відбулась 18-19 квітня в Страсбурзі, Голова Делегації до комітету від Європарламенту Даріуш Росаті зробив таку заяву: 

"Мені приємно відзначити, що з багатьох питань погляди депутатів Європейського Парламенту та Верховної Ради України загалом співпадають. Це засвідчила інтенсивна дводенна сесія. І це відображено в спільних рекомендаціях. Ми також узгодили пункти, яким варто приділити увагу. Вони стосуються, зокрема, скасування вимоги подавати електронні декларації представниками громадських організацій, які беруть участь у боротьбі проти корупції, та швидкого створення Вищого антикорупційного суду із повним врахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

Ми вітаємо грандіозні зусилля, яких Україна докладає у проведенні реформ попри російську агресію. Ми також визнаємо європейські прагнення України. Нам приємно бачити відчутні результати нашої співпраці для громадян. Однак нашим партнерам варто й надалі працювати над консолідацією та безповоротністю розпочатих реформ.

Ми як депутати Європарламенту продовжимо підтримувати роботу наших партнерів в Україні з реформування країни. Також ми й надалі сприятимемо виконанню нашого двостороннього порядку денного через Угоду про асоціацію - яку варто повністю імплементувати - та розвитку нових проектів, які ми розглядаємо”.
 

Детальніше
1