Депутати виділили кошти на придбання техніки для Чернівецького аеропорту

Депутати виділили кошти на придбання техніки для Чернівецького аеропорту

19.05.2016, 21:38

Це дозволить запустити транзитні рейси із Чернівців через Бориспіль.

Народні обранці виділили з бюджету 5,3 мільйони на техніку та 1,5 мільйона гривень на ремонт огорожі, який рекомендує зробити СБУ з метою безпеки.

Як розповів депутат Василь Максимюк, у Чернівецький аеропорт приїжджали представники «Міжнародних авіаліній України» та «Дніпроавіа». Вони розглядали можливість запуску рейсів із Чернівецького аеропорту у будь-яку точку світу транзитом через Бориспіль. Для цього для летовища необхідно придбати три одиниці техніки (ідеться про установку повітряного запуску двигунів, туалет-сервіс та машину заправки літаків водою) і стійки для реєстрації пасажирів. За використання цієї техніки компанії будуть платити аеропорту.

Крім того, авіаперевізники готові здійснювати польоти без реконструкції злітно-посадкової смуги, якої, як відомо, потребує Чернівецьке летовище.

– Як свідчить практика, якщо у аеропорт заходить одна авіакомпанія, одразу ж додаються й інші. Тож ми хочемо відкрити ще прямий рейс на Софію, також ведемо перемовини з двома румунськими компаніями, плануємо рейси на Бухарест. За умови початку польотів аеропорт за рік-два може стати прибутковим, – заявив керівник підприємства Борис Морський.

Зрештою народні обранці виділення коштів підтримали, однак зобов’язали Бориса Морського представити перспективний план розвитку підприємства.

Джерело: http://cv.changeua.com/

1