Депутати відмовили школам. Діти не отримають бажані 100 тисяч на  комп'ютери

Депутати відмовили школам. Діти не отримають бажані 100 тисяч на комп'ютери

27.04.2012, 01:28

На сьогоднішній сесії Чернівецької міської ради депутати проголосували за безкоштовне розповсюдження газети Чернівці серед незахищених верств населення міста та не погодились виділити сто тисяч гривень на заплановану компютеризацію чернівецьких загально- освітніх закладів .А також місцеві обранці після довгих перемовин з новим керівником Державної Податкової Адміністрації міста , погодились повторно задекларувати свої доходи.

Двадцять третя сесія шостого скликання Чернівецької міської ради розпочалась із знайомства депутатів з очільником ДПА міста Анатолієм Паланійчуком.Котрий , розповідаючи про свої плани роботи з трибуни , попросив у депутатів виділити 480 тисяч гривень з міського бюджету

на створення у приміщенні Державної податкової адміністрації Центру для обслуговування платників податку. Зустрів супротив,,Але аргументи його були переконливими.

Анатолій Паланійчук, голова Державної податкової адміністрації: «В цьому році нам виділили на всі райони області і на місто всього 400 тисяч гривень».

Посилаючись на нове податкове законодавство, головний податківець міста переконав депутатів місцевої ради задекларувати і свої доходи, хоча вони переконували, що Закон розповсюджується лише на депутатів ВР та тих , хто іде на вибори. Розяснювальну роботу щодо декларування податківці планують провести не лише серед службовців та депутатів . А й охопити підприємців на ринку " Калинівський " і "Добробут". Згодом увагу депутатів привернув Петрівський Ярмарок. Його більше не будуть проводити на території Центрального парку міста , щоб зберегти відпочинкову зону.Та поки народні обранці думають -перенести ярмарок на Проспект Незалежності , чи сконцентрувати його на площах міста. Роглянули депутати і звернення 16 чернівецьких родин , котрі мешкають поблизу будівельного майданчика нового житлового масиву " Віденська брама" і скаржаться на забудовника , котрий вантажівками руйнує як дорогу, так і ї х будинки.

Олексій Редько, депутат Чернівецької міської ради: «От виходиш і зразу сходи а через півтори метра дорога.Забудовник перекручує рішення міської ради ...Там є можливість іншого заїзду».

Депутати прийняли рішення збільшити на 425 тисяч міський дорожній фонд за рахунок збору за першу реєстрацію транспортних засобів і відправити їх на ямковий ремонт міських доріг .

Віталій Михайлишин, секретар Чернівецької міської ради: «На сьогодні закуплено матеріали .Депутати долучайтеся, щоб це ми якісно робити».

Особлива увага в цьому році буде приділятись реконструкції вулиць , котрі входять у буферну зону обєкту ЮНЕСКО, тобто Чернівецького університету. Сьогодні депутати просприяли і комунальній сфері - проголосували за те , щоб з 1 травня ЖРЕПи . котрі знаходяться у комунальній власності , мали пільгу на сплату земельного податку. Керівники ЖРЕПів уже сьогодні не знають де брати гроші на податки - із зарплатного фонду, чи підвищувати знову тарифи на послуги. Та найбільша війна на сесії розпочалась за гроші , які заробив для громади міста Калинівський ринок. 350 тисяч гривень ділили між депутатським фондом і пропозицією Олексія Каспрука - роздати ці кошти депутатам на допомогу виборцям , та пропозицією спрямувати їх на безкоштовне розповсюдження газети міськради " Чернівці" серед незахищених верств населення Депутати, звинувачуючи Віталія Михайлишина у підготовці до виборів , навіть погодились на поіменне голосування. Однак більшість все ж таки проголосувала за те, щоб тираж газети було збільшено з півтори тисячі до пятнадцяти тисяч.Проте цього разу депутати відмовили школам . Вони не отримають бажані 100 тисяч на компютери. А багато питань щодо виділення земельних ділянок під будівництво та окремі питання самовільного будівництва було перенесено на наступні сесії.

Галина Мурмилюк. Телеканал «Чернівці».

Джерело: mtrk.com.ua

Гроші "Калинки" вже поділили: як зароблені, так і "майбутні"

Зароблений підприємством мільйон виділили на підтримку парку "Жовтневого", стадіону "Буковина", футзального клубу "Меркурій" та інші потреби громади міста.

Новопризначений в.о., Руслан Сербінчук, виступив із пропозицією надати на потреби міста близько мільйона зароблених підприємством гривень.

- Це кошти, які будуть виділятися, перше - на закупівлю тролейбусів, які будуть курсувати маршрутом до "Калинівського ринку". Насамперед, це пов'язано з тим, щоб дати змогу більше людям, дешевше добиратися на роботу нашим працівникам, які у вранішній час не мають змоги нормально добратися, - сказав він.

Зароблений "Калинкою" мільйон депутати швидко поділили, розпорядилися навіть коштами, які "Калинівський ринок" ще не заробив, а лише планує заробити і віддати на потреби міста до кінця року. Сербінчук каже: треба? - "Калинка" дасть.

Депутат Олексій Каспрук заявив, що попереду на міську раду Чернівців чекає складний фінансовий рік:

- У нас немає фізично грошей на сьогодні на закінчення бюджетного року, щоб не вийшло так, як минулого року, що ми зараз пороздаєм кошти направо і наліво, а діти в садочках будуть їсти воду з капустою.

- Про що Ви говорите? Ми витягнули той бюджет 2011 року. Хто голодав, хто їв... яку капусту? У 2011 році відкривалися дитячі садочки, рентгенапарати, оновлювалося обладнання. Про що Ви говорите?, - заперечив Віталій Михайлішин, секретар Чернівецької міської ради.

Говорили про те, що 350 тисяч гривень з "Калинки" депутати віддали на передплату газети "Чернівці" для соціально незахищених громадян міста. Опозиція вбачає у цьому неправильне використання коштів та політичний підтекст. Адже тираж газети "Чернівці" влада вирішила збільшити у 10 разів. Чернівчанам на півроку буде передплачено 15 тисяч примірників, натомість могли дати людям ліки чи продукти харчування. Олексій Каспрук вважає, що це прихована спроба секретаря міської ради, Віталія Михайлішина, коли будуть вибори мера, організувати собі передвиборчу кампанію за рахунок бюджетних коштів.

- Я взагалі вважаю, що може вдарити в першу чергу по самій газеті "Чернівці", тому що її ціна і цінність одразу падає, вона перетворюється просто в агітку "Партії Регіонів", а всі решта газет, я думаю, що безперечно будуть мати якісь проблеми фінансові, - вважає О.Каспрук.

Новий керівник Чернівецької ДПА запросив майже півмільйона на реконструкцію

Головний податківець міста виступив із пропозицією щодо створення "Центру обслуговування платників податків".

Під час сьогоднішньої сесії секретар міської ради Віталій Михайлішин представив депутатам нового керівника міської державної податкової адміністрації Анатолія Паланійчука, повідомляє сектор інформації та зв’язків із громадськістю міськради.

- Я бував в інших містах і бачив, як там працюють ЦОППи, - це облаштовані зали, де громадяни можуть не тільки без проблем здати документи в податкову, а й отримати будь-яку консультацію спеціаліста. Окрім цього, такі центри обладнані електронною системою, тобто необов’язково спілкуватись зі співробітником податкової, можна рухом пальця знайти потрібну інформацію, - виступив із пропозицією А.Паланійчук.

За словами нового начальника Податкової, приміщення ДПА дозволяє створити подібний центр на базі першого поверху, і для реконструкції необхідно близько 480 000 гривень.

Також Анатолій Паланійчук пообіцяв найближчим часом оновити роботу податкового пункту на Калинівськогому ринку та на майбутнє зробити такі пункти в інших точках міста, щоб спростити спілкування чернівчан та податківців.

Джерело: citi.cv.ua

1