Депутати від 'Свободи' хочуть грошей

Депутати від "Свободи" хочуть грошей

22.09.2016, 00:04

На позачерговій сесії в середу, 21 вересня, депутати Чернівецької обласної ради вирішили виділити 100 тисяч гривень на ремонт садиби Івана Миколайчука в Чорториї. Кошти візьмуть з перевиконання обласного бюджету, який вже складає 16 мільйонів гривень.

 Загалом депутати висловилися за те, що бюджетні гроші треба добре контролювати. Зокрема, представники "Свободи" запропонували створити депутатський фонд, щоб кожен депутат міг за певну суму обласних коштів виконати те, що просить його громада.

 Водночас обласні обранці вирішили виділяти Кам’янці 100 тисяч гривень на ліквідацію наслідків буревію, який був ще в червні. Також проголосували за виділення Кіцманському району 200 тисяч гривень, з яких на ремонт садиби Івана Миколайчука у Чорториї піде 100 тисяч гривень.

 Звучало питання про надання додаткових грошей на ремонт клубу в Підзахаричах Путильського району та ремонт даху школи в селі Конятин. Однак депутати після нетривалої дискусії вирішили перенести це питання на наступну сесію.

Натомість великий куш з обласного бюджету отримала медицина.

Найбільше, кажуть фінансисти, спрямували на управління охорони здоров`я для обласних медичних закладів.  

900 тисяч гривень на придбання трьох апаратів штучноїх вентиляції легень виділили обласній клінічній лікарні, та ще майже 900 тисяч - для благоустрою території цього медзакладу.

 650 тисяч гривень затвердили депутати для придбання хімреактивів для обласного діагностичного центру, 600 тисяч  - на ліки для лікарні швидкої медичної допомоги.

Та 120 тисяч гривень виділили обласному накологічному диспансеру на експрес-тести для дослідження крові на вміст алкоголю.

Також кошти від перевиконання обласного бюджету виділили для добудови мостів в Путильському районі, 230 тисяч гривень отримає Кіцманський район, за частину коштів, зокрема, планують перекрити дах в музеї-садибі Миколайчука.  

100 тисяч гривень виділили селу Кмянка, Глибоцького району на ліквідацю наслідків буревію, зокрмеа - укріплення мостових переходів. 

200 тисяч гривень з обласного бюджету піде на ремонт Хотинської школи-інтернату та двох дахів у педагогічному коледжі.

Плідно попрацювали на сесії Чернівецької обласної ради, - коментує результати роботи депутат обласної ради Любов Годнюк. -  Є приємні новини для моїх виборців. Виділені кошти для Хотинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату 2 (у сумі 200 тис.) та прийнятий мій депутатський запит, за зверненням жителів села Каплівка, щодо заміни аварійних вікон у Каплівській школі.

Джерело: БукІнфо  та http://acc.cv.ua/

1