Депутати та чернівчани обурилися, що Надія Савченко заступилася за скандального забудовника (ОНОВЛЕНО о 14.58)

Депутати та чернівчани обурилися, що Надія Савченко заступилася за скандального забудовника (ОНОВЛЕНО о 14.58)

15.06.2017, 12:46

До Чернівців приїхала народний депутат Надія Савченко. Активістка навідалася в Ратушу на сесійне засідання. 

Савченко сіла в крісло поруч з мером та слухала про проблеми чернівчан. Із залу заявили, що депутатка отримала взятку у стінах Ратуші, на що Савченко відповіла, що то подаровані книги, а не хабар, передає кореспондент 0372.ua.

Народний депутат Надія Савченко вважає, що усі рішення прийняті з приводу ТОВ “Гіпербуд” незаконні. 

Вона заявила, що міська рада вже кілька років розтягує розгляд цього питання і приймає незаконні рішення. З цього приводу вона буде звертатися до антикорупційного комітету.

“Я попередила генерального прокурора та прокурора Чернівецької області про незаконні рішення міської ради Чернівців. Питання розглядається з 2013 року. 

Якщо міська рада і далі буде так працювати, то її потрібнор розпустити”, - заявила Надія Савченко.

Інвестори обурилися, що народний депутат займається такими дрібними справами. Надія Савченко у досить жорсткій формі на підвищених тонах розповіла, що вона захищає забудовника, бо він до неї звернувся. А інвестори їй не писали. 

“Я приїхала попередити злочин, який може відбутися у міській раді”,- заявила Савченко. 

Одному з інвесторів Надія Савченко порадила здобути юридичну освіту, йти у міську раду і ухвалювати чесні рішення.

“Не голосувати рішення, які будуть відмінені судом, бо це назаконно”, - завершила свою розмову Надія Савченко.

Проте в чернівчан ще залишилися питання до Савченко. "Пишіть мені депутатські звернення", - встаючи за столу додала Надія. "Ми за вас голодували, виходили на Майдан", - кричали вслід незадоволені присутні. Савченко зупинилася на сходах Ратуші та додала, що її чекають на іншому кінці країни. "В мене літак до Маріуполя, там теж маю зустрітися з людьми, літак мене чекати не буде", - викуривши сигарету зазначила депутатка та поїхала.

За словами активістів Надія Савченко також відвідала ТЦ "Проспект".

Депутати та чернівчани обурилися, що Надія Савченко заступилася за скандального забудовника

Нагадаємо, що між міською радою та ТОВ “Гіпербуд” не один рік тривають судові тяганини. Зрештою, інвестори створили свій житлово-будівельний комплекс і депутати міської ради передали їм в оренду земельну ділянку, на якій зведено комплекс.

Коли інвестори відкрили торговий комплекс у Господарському суді Чернівців розглянули та задовольнили позов іншого інвестора "Київ капітал інвест" , що вимагав скасувати прийняти угоди міськрадою. Відповідно – ЖБК "Проспект" повертається забудовнику. Суть позову: припинено рішення міської ради , згідно з яким землю передали інвесторам.

Про це пише molbuk.ua.

1