Депутати та активісти УКРОПу підтримали студентів БДФЕУ на мітингу та зареєстрували проект рішення про звернення до Кабміну

Депутати та активісти УКРОПу підтримали студентів БДФЕУ на мітингу та зареєстрували проект рішення про звернення до Кабміну

01.02.2016, 22:38

1 лютого у Чернівцях на пікет до стін обласної та міської рад прийшли студенти і викладачі Буковинського державного фінансово-економічного університету. Вони висловили своє незадоволення рішенням Кабінету міністрів України, згідно якого БДФЕУ приєднали до Чернівецького Національного університету ім. Ю. Федьковича. Студенти та викладачі звернулися до влади з вимогою скасувати рішення Кабміну та поважати вибір колишніх абітурієнтів рідного навчального закладу. «Якби я хотів навчатися в ЧНУ, то й втсупив в ЧНУ. Але я обрав БДФЕУ і хочу довчитися саме у цьому університеті», - кажуть студенти. Також мітингуючи обурені тим, що їм не повідомили про рішення приєднання. Про таку оптимізацію викладачі та студенти БДФЕУ дізналися з новини у інтернеті.

Зважаючи на обставини, депутати Чернівецької обласної ради від фракції «УКРОП» прийшли підтримати студентів на мітинг. Наймолодший депутат обласної ради від буковинського «УКРОПу» - Марина Волошенюк зазначає, - я сама ще студент, не цього, звісно, ВУЗу, але чудово розумію колег з БДФЕУ. Не хочу опинитися в такому ж становищі. Ми маємо не допустити порушення прав людей. Тим більше те, як з людьми навіть не порадились, не попередили їх про рішення – це зневага.

Після мітингу УКРОПівці зареєстрували в обласній раді проект рішення «Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради 7 скликання до Кабінету міністрів України щодо скасування розпорядження Кабінету міністрів України «Про реорганізацію Буковинського державного фінансово-економічного університету».

Депутати сподіваються, що розгляд цього документу на наступній сесії облради принесе результат для буковинської громади, яка голосно заявила про свої права.

Про це повідомляє прес-служба облорганізації ПП "Українське об'єднання патріотів - УКРОП". 

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Panas Roik

01 лютого 2016 20:50