Депутати «Солідарності» і «Свободи» зірвали сесію Новоселицької міськради: поплутали виконком і кабмін (фото)

Депутати «Солідарності» і «Свободи» зірвали сесію Новоселицької міськради: поплутали виконком і кабмін (фото)

03.12.2015, 15:47

Друге пленарне засідання Новоселицької міськради сьогодні, у четвер, повинно було завершити І-у сесію, затвердивши кількісний і персональний склад виконкому Новоселицької міськради. Нагадаємо, тиждень тому чимало депутатів виступали проти 18 членів (бо багато), декого особисто і неврахування інтересів фракцій.

Вже початок сесії призвів до мікросенсації: міський голова М. Нікорич озвучила кількісний склад – 13 осіб – чим дещо вразила, бо йшлося про 19, і у сьогоднішньому номері газети «Район-Інфо» йдеться про те, що у міськраді буде не виконком, а курултай. Дякуючи депутатам, дурнем виставили не автора цієї статті, їм вдалося перетворити голосування за виконком у скандал. Тональність задав Р. Батовькй від «Солідарності», із задоволенням підхопила М. Ракоча. Претензії, як вдалося зрозуміти, у тому, що їх не дослухаються і міський голова робить те, що хоче вона. М. Нікорич, в свою чергу пізніше озвучила свою версію – як не будь, лиш не так, як мер пропонує. Як би не було – конструктив не спостерігається. Після словесних баталій Р. Батовський, за ним уся «Солідарність» (залишився лиш старожил ради Канунніков, як «просто депутат»), вийшли з сесійної зали. Після цього до «свободівців» підсів партайгеноссе Іван і вони також поспішили із зали.

Представники «Батьківщини»,»Нашого краю» і «Опоблоку» мали можливість (кількісно) продовжити голосування, але не стали поглиблювати конфронтацію. Натомість почали шукати варіанти, якими знов наблизились до попередньої кількості у 18-19 осіб. Сесію не закінчили, прийняли рішення запрошувати протестантів до міськради і домовлятися. З «Свободою» просто – ті хочуть лише щоб у виконкомі був Іван Попадюк. Єдине, дивує, чого так всі рвуться у виконком. А ще цікавіше – чи легко його буде зібрати і ефективність у «інфарктному» складі.

Детальніше тут: http://www.rayoninfo.info/news/deputati-solidarnosti-i-svobodi-zirvali-sesiyu-novoselitskoji-miskradi-poplutali-vikonkom-i-kabmin-foto/

1