Депутати Шевченківської райради Чернівців закликають припинити політичні репресії

Депутати Шевченківської райради Чернівців закликають припинити політичні репресії

06.09.2011, 21:12

Влада доклала зусиль дня недопущення позачергової сесії Шевченківської районної ради. Звернення Президенту України прийняли на депутатських зборах.

1 вересня 2011 року у Чернівцях з ініціативи фракції "Фронт Змін" мала бути скликана позачергов асесія Шевченківської районної ради. Планувалося розглянути звернення до Президента України Віктора Януковича щодо неприпустимості політичних репресій.

Однак, депутати від провладної більшості сесію проігнорували, не з"явилися деякі депутати від БЮТу. Дивним чином - саме на час проведення позачергової сесії було організовано наради для депутатів-медиків, вчителів. Було зроблено все, щоб якомога менше депутатів змогли взяти участь у позачерговій сесії ради.

Зважаючи, що кворуму зібрати не вдалося, була внесена пропозиція провести збори депутатів і все ж таки обговорити та прийняти Звернення. Піз Зверненням до Президента Януковича (текст якого наводиться нижче) поставили підписи 23 депутати Шевченківської районної ради у Чернівцях, із них 17 - від "Фронту Змін" (загалом у Шевченківській районній раді 50 депутатів).

Прийнято на зборах депутатів Шевченківської районної у місті Чернівці ради VІ скликання

"01" вересня 2011 року

Президенту України Януковичу В.Ф.

Звернення депутатів Шевченківської районної у місті Чернівці ради

Українська демократія зазнає краху. Про це публічно заявили ряд українських та зарубіжних політиків, керівників релігійних конфесій.

Репресії проти громадських діячів, арешти опозиційних партійних лідерів, переслідування членів Всеукраїнського об’єднання «Свобода», зокрема після подій 9 травня 2011р. у м. Львів, порушення Конституції України щодо вільного зібрання громадян, повна правова вседозволеність замість закону, свавілля замість дотримання демократичних процедур здійснюються владою з однією метою – усунення політичних опонентів, збереження провладної більшості у Верховній Раді наступного скликання.

5 серпня 2011 року суддя Печерського районного суду м. Києва Родіон Кіреєв задовольнив клопотання сторони обвинувачення та змінив запобіжну міру екс-міністру, лідеру опозиційної партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко на арешт. Зловживаючи юридичними процедурами, український суд долучився до спланованої нинішньою владою акції по згортанню демократії в державі та посилення тиску на опозицію.

Засоби масової інформації рясніють заявами міністрів закордонних справ та окремих державних діячів, які однозначно негативно оцінюють дії українського суду щодо арешту Юлії Тимошенко та подій 24 серпня в Києві.

Ми, депутати Шевченківської районної в місті Чернівці ради, глибоко стурбовані розвитком таких подій в державі і не можемо бути байдужими до ігнорування владою прав людей та цинічного топтання по демократії.

Шевченківська районна у місті Чернівці рада закликає Вас, пане Президенте, як гаранта додержання Конституції України, взяти під особистий контроль відновлення демократичних принципів у країні, повернення судової системи України в правове русло, припинення переслідування лідера опозиційної політичної партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, переслідування представників ВО «Свобода» та тиску на окремих депутатів усіх рівнів.