Депутати провладної більшості облради спровокували штовханину на сесії

Депутати провладної більшості облради спровокували штовханину на сесії

21.12.2012, 17:11

Провладна більшість Чернівецької обласної ради традиційно відмовилася включити до порядку денного чергової сесії питання, яке пропонував розглянути депутат від "Фронту  змін" М.Салагор. Йдеться про його пропозицію скасувати скандальне рішення про реорганізацію чернівецьких книгарень, яке вже скоро рік збурює спокій в обласному центрі. Свій проект рішення депутат Салагор зареєстрував в секретаріаті облради ще 3 грудня. Однак він не був оприлюднений на сайті облради і голова Михайло Гайничеру відмовився поставити на голосування включення цього питання до порядку денного сесії. Як наслідок, представники опозиційних партій заблокували президію і трибуну. Згодом, губернатор Буковини Михайло Папієв, не приховуючи роздратування, назвав своїх колег-депутатів від опозиційних партій "так званою опозицією".

Свою відмову включити пропозицію депутата Салагора до порядку денного представники більшості мотивували недотриманням ним норм закону "Про доступ до публічної інформації", згідно з яким проет рішення має бути оприлюднений на сайті облради за 20 днів до розгляду. Опозиція на це заперечувала, що так само за 20 днів не було оприлюденно проект бюджету області, проте це аж ніяк не завадило більшості включити питання про його розгляд до порядку денного.

Опозиція заблокувала трибуну. Голова оголосив перерву, а після неї більшість відмовилися переглядати порядок денний. Опозиція знову спробувала заблокувати трибуну, однак кілька депутатів-регіоналів перекрили їм шлях. Почалася штовханина, і депутат від ПР, голова Герцаївської райдержадміністрації Кришмару зчепився із Салагором і силою відштовхнув того від президії. Втрутилися інші депутати, які зупинили бійку. Голова знову оголосив перерву.

Після кількох перерв, блокування трибуни і навіть штовханини біля неї, більшість таки почула меншість і включили до порядку денного питання Салагора. Через небажання почути опонентів, депутати від більшості змарнували майже дві з половиною години робочого часу. До розгляду питань порядку денного вони приступили близько половини першої.

1


КОМЕНТАРІ (4)

папієв і галиць два сапоги-пара. Обидва вважають себе хазяїнами області. От бидлота!

avatar

Чернівчанин

21 грудня 2012 14:06

Не довго тут ще корчитись їм, феодальний лад до добра не привів та розчинився під тиском буржуазії та народних хіилювань.

От і наші феодальчики (бо рот не відкривається назвати їх феодалами)  підвищують ймовірність закінчити політичне майбутнє на вилах справедливості та гніву народу

avatar

Безжалісна Немезіда

21 грудня 2012 16:35

Так бійку ж спровокували не регіони, а Салагор.

avatar

Немезида (під яку хтось косить з ніком безжалівсна)

21 грудня 2012 17:46

Так по моєму з відео  видно,  що цн на Салагора кинулись, щоб не дай Боже підійшов до трибуни і не поцікавився в

'' пекельної трійці''  вибірковість законодавства.

А Безжалісна, тому що   справедливість пощади немає.

avatar

Безжалісна Немезіда

22 грудня 2012 10:12