Депутати провалили питання закупівлі 50 нових тролейбусів для Чернівців: Каспрук ставить питання про достроковий розпуск міськради  (+ВІДЕО)

Депутати провалили питання закупівлі 50 нових тролейбусів для Чернівців: Каспрук ставить питання про достроковий розпуск міськради (+ВІДЕО)

22.12.2016, 16:24

На порядок денний позачергової сесії міської ради, 22 грудня,  було поставлено питання щодо оновлення  тролейбусного парку у Чернівцях. 

Мова йшла про закупівлю 50 нових тролейбусів для КП "Чернівецьке тролейбусне підприємство", передає кореспондент 0372.ua.

На 50 тролейбусів передбачалося 30 млн гривень, частина грантові кошти та кредити.

За словами мера, проблема транспорту з кожним  роком лише поглиблюється. Тому, для КП  "Чернівецьке тролейбусне підприємство" потрібно закупити нові тролейбуси. Таким шляхом пішли такі місчта як Одеса, Харків, Київ.

"Я закликаю чернівчан прийти на позачерггову сесію, бо в окремих депутатів є свої інтереси", - наголосив Олексій Каспрук.- Тим паче, що депутати їздять на своїх автівках, тому питання нових тролейбусів не таке важливе,  - додав мер.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук буде ставити питання про достроковий розпуск міської ради, передає кореспондент molbuk.ua

Про це мер заявив після того, як депутати вранці 22 грудня на сесії міської ради відмовилися включити до порядку денного питання про програму модернізації електротранспорту в Чернівцях.

Цією програмою передбачалося одержанні кредиту з Єворпи на придбання нових тролейбусів.

- Депутати Чернівецької міської ради провалили проект з модернізації електротранспорту в Чернівцях, - заявив О.Каспрук. - Відмовилися від можливості випустити на вулиці міста в наступному році 50 нових тролейбусів. Я розумію, що більшості депутатів проблема тролейбусів і електротранспорту взагалі нецікава. Вони їздять на своїх джипах і не думають про пересічних людей. 

Майже весь парк машин зношений, у наступному році їх буде ще менше. Не голосування за проект рішення у цьому році означає, що Чернівці не отримають 30 мільйонів гривень у наступному. 

Я вважаю це злочином проти чернівчан і закликаю чернівчан прийти на позачергову сесію, на яку я планую вносити це питання повторно. Більшість не голосувала з політичних міркувань.

- Наступного року, коли стане питання про банкуртство тролейбусного управління, яке зможе випустити на вулиці лише кілька десятків тролейбусів, буду ставити питання про достроковий розпуск Чернівецької міської ради, - додав Олексій Каспрук. – Депутати голосують за принципом: чим гірше, тим краще.

В Одесі вже відбувся тендер на закупівлю нових тролейбусів, в Івано-Франківську і Кременчуці підтвердили виконкоми і міські ради рішення, Львів, Житомир, Вінниця, Київ, Харків та інші міста працюють по цій програмі. На нових тролейбусах будемо кататися в Івано-Франківську, а в Чернівцях – на розвалюхах. 

Напередодні виконком проголосував "за", питання було погоджено з головами комісій. Але на сесії депутати відмовилися розглядати це питання.

1