Депутати перенесли розгляд петиції Бурбака з пропозицією повернути другу гілку газогону від ПАТ «Чернівцігаз»

Депутати перенесли розгляд петиції Бурбака з пропозицією повернути другу гілку газогону від ПАТ «Чернівцігаз»

04.09.2017, 18:49

Депутати Чернівецької міської ради проголосували за перенесення  розгляду петиції з пропозицією повернути другу гілку газогону від ПАТ «Чернівцігаз» на баланс міста, яку зареєстрував народний депутат України Максим Бурбак

- Витрачати час для участі у беззмістовній дискусії я не буду. Нинішні профірташівські депутати-запроданці все-одно зроблять усе, щоб провалити дане питання.  Про це я повідомив Чернівецького міського голову Олексія Каспрука, - сказав Максим Бурбак, - Маю надію, що мою петицію щодо повернення газогону Чернівцям незабаром доповідати не доведеться. Це рішення скоріш за все буде прийнято в рамках розслідування фактів зловживання службовим становищем депутатами Чернівецької міської ради при безоплатній передачі у грудні 2011 року на баланс ПАТ «Чернівцігаз» другої нитки газогону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці з’ясовують законність передачі на баланс ПАТ «Чернівцігаз» другої нитки газогону

- А до того часу чекатиму відповіді на питання від заступника міського голови пана Середюка, які ми опрацювали на засіданні робочої групи. Письмово звернувся до Чернівецького міського голови Олексія Каспрука з проханням інформувати мене про напрацьовані міською радою пропозиції на виконання рішень робочої групи щодо підготовки до розгляду петиції про повернення чернівецькій громаді другої нитки газогону. Згідно з протоколом зустрічі 29 травня цього року, яка відбулася у міській раді під головуванням заступника міського голови пана Володимира Середюка, за її підсумками мали бути напрацьовані конкретні проекти рішень щодо вирішення даного питання. Зокрема, департамент ЖКГ спільно з юридичним управлінням міськради мали підготувати відповідний проект рішення щодо повернення чернівецькій громаді другої нитки газогону, для його розгляду  на сесії міської ради. «Чернівцігаз» погодився надати офіційну довідку про загальну протяжність газової труби, яку вони отримали від міської ради, а також представити розрахунки зароблених на ній коштів.  Жодне рішення, ухвалене на цій нараді, досі не виконане. У мене складається таке враження, що крім проведення нарад цей заступник міського голови більше нічого не робить. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак повідомив про "початок розслідування того дерибану, який безсоромно вчиняла банда запроданців Фірташа" у Чернівецькій міській раді

 - І насамкінець. Один з депутатів міської ради грозився надати якісь папери про те, що колишній міський голова Чернівців Микола Федорук нібито теж безоплатно передавав деякі газові мережі міста на баланс підприємства «Укргазмережі». Ось тільки цей депутат забув уточнити, що Федорук передавав мережі на баланс стовідсотково державного підприємства, натомість міська рада на чолі з секретарем Віталієм Михайлішиним передала їх у руки приватного підприємства, яке пов’язують з Фірташем.  Це дві великі ріниці!

Нагадаємо, що петицію підтримали майже 300 чернівчан і вона була винесена на розгляд липневої сесії. Зважаючи на те, що згідно чинного законодавства петиція має розглядатися у присутності автора, депутати проголосували за перенесення її розгляду.

1