Депутати помстилися Каспруку за Кушнірика

Депутати помстилися Каспруку за Кушнірика

04.09.2017, 17:53

Чернівецька міська рада ухвалила рішення про позбавлення міського голови Чернівців повноважень формувати кадровий резерв мерії.

За відповідний проект рішення авторства депутата "Самопомочі" Богдана Ковалюка проголосували 25 обранців, проти - 1, утримались двоє і не голосували 10 депутатів. 

Розгляд цього питання супроводжувався дискусіями та емоційними заявами обранців. Зокрема, фракція "Рідне місто" наполягала на ухваленні цього рішення, зазначивши, що міський голова начебто ухвалює кадрові рішення у мерії незаконно та без проведення відповідних кадрових конкурсів.

Натомість Олексій Каспрук заявив, що жодних порушень закону в його діях немає.

Депутат фракції БПП Сергій Греков запропонував відкласти це питання на довивчення, проте його пропозицію підтримали тільки 12 депутатів.

Нагадаємо, даний проект рішення фактично передбачає позбавлення міського голови Чернівців повноважень формувати кадровий резерв міськради.

Так, проектом рішення пропонується затверджувати зарахування до кадрового резерву осіб розпорядженням міського голови за результатами відкритого конкурсу. Також пропонується визначати міською радою, а не міським головою, порядок формування та ведення кадрового резерву.

Нагадаємо, раніше окремі депутати Чернівецької міської ради клали на карб міському голові Олексію Каспруку ту обставитну, що він нібито незаконно призначив Ярослава Кушнірика Директором департаменту ЖКГ міськради. 

Деякі депутати продовжують цькувати нещодавно призначеного директора департаменту житлово-комунального господарства Ярослава Кушнірика. Про це на прес-конференції розповів міський голова Олексій Каспрук.

- Хочу нагадати, що призначення відповідає чинному законодавству і жодну людину не можна піддавати дискримінації за кольором шкіри, переконаннями чи приналежністю колисьб до певної політичної сили. Повторюю: колись, - сказав мер. - Всі чудово знають, кому це цікаво, що Ярослав Денисович висловив свою позицію – перед Революцією Гідності після побиття студентів він вийшов демонстративно з Партії регіонів. Це був мужній на той час вчинок, на відміну від тих, хто його зараз цькує, а тоді вірно служили регіоналам до останнього моменту падіння режиму і втечі Януковича. 

 Внаслідок політичної боротьби у Чернівецькій міськраді у місті страждає сфера житлово-комунального господарства.

Про це в ефірі програми "Політика", яка виходить в ефір на телеканалі ТВА, повідомив керівник департаменту ЖКГ Чернівців Ярослав Кушнірик. 

"Це закон такий. Є термін придатності труб, є термін придатності механізмів, тих же доріг, усього, з чого складається ця сфера. І якщо вчасно не ремонтувати, не оновлювати, то потім виникають проблеми. Враховуючи, яка ситуація в країні - бо це ж не лише в нашому місті, відповідно і є ці проблеми. Просто у нас на економічні проблеми накладаються ще й політичні. Оці всі війни, які ідуть у міській раді... З однієї сторони, хтось дивиться на них і тішиться, називаючи це "цирком". Але на виході ми маємо проблеми, в тому числі й у сфері житлово-комунального господарства: коли вчасно щось не виділили, не проголосували, не підтримали", - сказав Кушнірик.

Джерело:  molbuk.ua

1