Депутати – «нашоукраїнці» послідовно захищають інтереси буковинців

Депутати – «нашоукраїнці» послідовно захищають інтереси буковинців

04.10.2011, 17:23

Депутати Чернівецької обласної ради Володимир Куліш, Віктор Гончар та Михайло Павлюк відгукнутися на пропозицію місцевої влади долучитися до формування проекту Програми економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2012 рік.  Депутати фракції «Наша Україна» внесли свої пропозиції щодо фінансування та добудови ряду соціальних об’єктів.

Як відомо, 18 серпня на останній сесії обласної ради депутатами було підтримано запит В. Куліша щодо збільшення фінансування на реконструкцію приміщення школи-інтернату під дошкільний навчальний заклад у селі Колінківці Хотинського району.  Мова йде про термінову необхідність збереження великого приміщення (колишня школа-інтернат) від атмосферного руйнування та необхідності зведення даху.  «Тим більше, що є комплексний експертний висновок та попередній кошторис по реконструкції даху. Та й взагалі, добудова соціальних об’єктів було та є для нас пріоритетним, а головне, це відповідає щоденним потребам та базовим інтересам буковинців, – говорить В. Куліш.

Проблемами зведення нового дитячого садка займається відомий на Хотинщині меценат та громадський діяч Віктор Гончар. «У селі Колінківці є така необхідність уже тривалий час. Ми розуміємо, що таке будівництво займе не один рік. Проте наші пропозиції стосуються визначення переліку першочергових об’єктів будівництва в області, де серед іншого, варто передбачити і потреби колінківчан», розповідає Віктор Васильович. «А кошти, необхідні для будівництва садка можна передбачити у декілька етапів» – підсумовує пан Гончар. До речі, саме завдяки старанням депутата В. Гончара у Колінківцях нещодавно збудовано міст, який з’єднує дві раніше розділені частини села.

Секретар фракції «Наша Україна» Михайло Павлюк побував на зустрічі з громадянами с. Колінківці та головою Колінковецької сільської ради Д.Мельником, отримав ряд доручень та звернень від колінківчан, зокрема, і стосовно створення сприятливих умов для вивчення української мови дітей дошкільного віку. «Ситуація з вивченням української мови  така, що згідно книги запису є 350 дітей віком від 0 до 6 р. Можливість ходити до іншого дитсадку мають тільки 100 дітей. Решта дітей спілкуються у своїх сім’ях здебільшого молдавською мовою Такі дошкільнята мають згодом суттєві проблеми розуміння предметів українською мовою у перших класах місцевої школи, що у подальшому ускладнює засвоювання навчального матеріалу, – розповідає депутат Павлюк.  Як зауважив М. Павлюк, він вніс ряд пропозицій до профільної депутатської комісія облради та обласного управління освіти і науки щодо кардинального покращення такої ситуації.

Розгляд Програми економічного та соціального розвитку Чернівецької області буде слухатися  на найближчій сесії крайового парламенту.

 вл. інформ.