Депутати 'нашоукраїнці-порошенківці' Куліш і Павлюк відзвітували про зроблене в рік Революції Гідності і війни з Росією

Депутати "нашоукраїнці-порошенківці" Куліш і Павлюк відзвітували про зроблене в рік Революції Гідності і війни з Росією

23.12.2014, 21:41

Звіт депутата Чернівецької обласної ради Куліша Володимира Івановича за 2013-2014 рр.

 Володимир Куліш очолює постійну комісію з правових питань, міжетнічних відносин, транскордонного співробітництва та антикорупційної діяльності Чернівецької обласної ради. За звітний період на розгляд комісії винесено ряд питань що стосувалися внесення пропозицій про наповнення та ефективний розподіл обласного бюджету.

Обговорено «Програму економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2014 рік», під час розгляду цього питання комісією запропоновано надати фахову оцінку щодо доцільності включення кожного об’єкта включеного до переліку об’єктів будівництва в рамках програми економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2014 рік та подати пояснення щодо можливості виділення коштів на облаштування міжнародних автомобільних пунктів перетину кордонів «Красноїльськ», «Дяківці». Комісія підтримала звернення Чернівецького обласного об’єднання «Майдан» щодо заборони використання салютів, феєрверків і піротехнічних засобів під час проведення масових заходів та звернення депутатів Волинської обласної ради щодо вшанування пам’яті українців – жертв депортації з території Польської Народної Республіки у 1944-1951 рр. Обговорено хід виконання робіт з розбудови пунктів пропуску «Дяківці», «Красноїльськ» в рамках великомасштабного проекту «Облаштування міжнародних автомобільних пунктів перетину кордонів «Красноїльськ», «Дяківці» та створення інформаційної системи оповіщення населення про рівень води під час повеней.

Володимир Куліш направив на розгляд органів виконавчої влади та місцевого самоврядування ряд депутатських запитів щодо вирішення нагальних соціально-економічних питань мешканців краю. Зокрема, директору Чернівецького відділення Львівської філії ПрАТ «Київстар» О. Летучому та представнику Чернівецької філії ПаАТ «МТС Україна» А. Самелюку щодо оснащення передавачами стільникового зв’язку прикордонні населені пункти Кельменецького та Сокирянського районів через відсутність або дуже слабкий сигнал зв’язку.

У зв’язку із зверненням громади с. Колінківці Хотинського району В. Куліш звернувся до голови обласної державної адміністрації щодо виділення коштів з державного та обласного бюджетів у вигляді субвенцій бюджету сільській раді Колінківців на реконструкцію приміщення школи інтернату під дошкільний навчальний заклад.

Реагуючи на звернення громади с. Дністрівка Кельменецького району направлено запит щодо надання допомоги у придбанні котла для обігріву навчально-виховного комплексу, площа якого складає 1800 кв.м. та включити НВК до переліку першочергових заходів для фінансування в районному бюджеті на 2015 рік.

Депутати обласної ради В. Куліш та М. Павлюк направили запит щодо відсутності впродовж тривалого часу будинку культури у с. Клішківці Хотинського району, оскільки у серпні 2012 року під час пожежі було повністю зруйновано конструкцію будинку культури, глядацький зал, сцену, перекриття, що складає близько 800 квадратних метрів. Жителі села скаржилися, що повноцінно не можуть працювати гуртки самодіяльності, не має змоги проводити масові культурно-просвітницькі заходи. У запиті висловлено прохання включити даний об’єкт до переліку першочергових закладів, що будуть фінансуватися у 2015 році та до переліку першочергових об’єктів для будівництва у Програму економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2015 рік.

Також В. Куліш звернувся із проханням не допустити ліквідації Хотинської міжрайонної станції переливання крові, оскільки зазначена установа має стратегічне значення не тільки для Хотинського, але і сусідніх районів, єдина в області виготовляє такі препарати як фібриноген, гама-глобулін, полібіолін, альбумін, кріопреципіат.

Спільно з депутатом обласної ради В. Гончаром звернулися щодо необхідності добудови Керстенецького ДНЗ та включення об’єкта до першочергових закладів, що мають фінансуватися у 2014 році та до переліку першочергових об’єктів для будівництва у Програму соціально-економічного розвитку Чернівецької області на 2015 рік.

Володимир Куліш регулярно відвідував сесії обласної ради, був ініціатором питань щодо захисту статусу української мови, більш ефективної роботи інспекції із захисту прав споживачів, територіальної цілісності держави, захисту основоположних прав і свобод громадян України, покарання винних у побитті студентів 30 листопада 2013 року, звільнення політв’язнів, відставок злочинних урядовців.

Впродовж 2013-2014 років постійно проводив особисті прийоми громадян, виїзні зустрічі з мешканцями Чернівецької області.

Контакти для звернень – 094 9913020, e-mail – [email protected].

ЗВІТ ДЕПУТАТА ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ VI СКЛИКАННЯ ПАВЛЮКА МИХАЙЛА ВІКТОРОВИЧА ЗА ЧЕТВЕРТИЙ РІК ДЕПУТАТСЬКОЇ РОБОТИ (грудень 2013 р. – листопад 2014 р.)  |  Звіт

 Робота із зверненнями громадян

За четвертий рік депутатської роботи мною проведенобільше 30 особистих прийомів буковинців ,зокрема, під час громадсько-політичних заходів у м. Чернівці та у приміщенні Чернівецької обласної ради (в основному у період січень-лютий 2014 р.). Виїзні прийоми громадян були проведені у м. Заставна (травень 2014 р.), с. Клішківці та м. Хотин Хотинського району (жовтень 2014 р.). На прийомах до мене звернулися більше 120-ти буковинців з проханнями допомогти у вирішенні суспільно-значимої чи особистої життєвої проблеми, отримання консультації чи матеріальної допомоги. Усі звернення, доручення та накази буковинців направлені до відповідних місцевих органів виконавчої влади, державних та комунальних підприємств з вимогою реагувати на вказані проблеми громадян. У випадку відсутності відповіді від органу влади були ініційовані депутатські запити для розгляду на чергових сесіях Чернівецької обласної ради, які сумлінно відвідував впродовж вказаного періоду.

За період 2014 р. отримано ряд доручень та звернень від буковинців, зокрема, щодо допомоги військовослужбовцям, які проходять службу у зоні АТО на сході України, забезпечення сімей осіб, які героїчно загинули на Євромайдані у Києві, сприяння проведенню ремонтів дорожнього покриття на ділянках доріг місцевого значення, завершення ремонтних робіт у закладах культури Чернівецької області, щодо діяльності підприємств, які надають послуги для населення й захисту інтересів споживача, невчасних виплат матеріальної допомоги соціально незахищеним категоріям населення тощо.  Станом на грудень 2014 р. два накази чернівчан перебувають на контролі, готую пакет документів для звернення в обласну прокуратуру.

Відповідно до щорічного депутатського фонду мною витрачено 3 тис. грн. для надання матеріальної допомоги (на підставі письмових звернень та супровідних документів громадян) важкохворим людям пенсійного віку для придбання медикаментів та проходження курсу лікування, а також для закупівлі необхідного спорядження військовослужбовцям, які несуть службу у зоні АТО на сході України.

      Як депутат Чернівецької обласної ради виступив ініціатором:

  • прийняття п. 35 рішення Чернівецької обласної ради «Про обласний бюджет на 2014 рік», який зобов’язує  головних розпорядників коштів – департаменти та управління Чернівецької обласної державної адміністрації оприлюднити через засоби масової інформації та безпосередньо у приміщеннях підвідомчих установ загальний кошторис щодо видатків на поточний рік для даної галузі у цілому та підвідомчої установи зокрема. Дана пропозиція була мною запропонована після консультацій з громадськими організаціями, провідними економістами та науковцями ЧНУ у суворій відповідності з Бюджетним кодексом України. Основна мета – зробити процес контролю за бюджетними коштами більш прозорим, ефективним та в інтересах територіальної громади. Також, традиційно під час розгляду проекту бюджету виступив щодо фінансової підтримки національно-культурних товариств Буковини, завершення будівництва ряду соціальних об’єктів та популяризації української книги шляхом суттєвого збільшення коштів на видавничу й освітянську галузь;
  • ряду виступів на пленарних засіданнях чергових та позачергових сесій, постійних і тимчасових контрольних комісій й колегії обласної ради з актуальних, поточних й перспективних питань соціально-політичного розвитку Чернівецької області та м. Чернівці. Спільно з іншими депутатами – засновниками міжфракційного об’єднання «Народна Рада» підтримав вимоги багатотисячних мирних зібрань у м. Чернівці, районних центрах області щодо засудження безпідставного застосування сили до громадян України, припинення переслідувань проти громадських активістів, покарання за економічні й політичні прорахунки представників злочинної влади режиму В.Януковича, у тому числі за організацію й безпосереднє керівництво із застосуванням зброї кривавих розстрілів проти мирних громадян у січні-лютому 2014 р., невідкладного підписання Угоди про Асоціацію України та ЄС, забезпечення першочергових потреб військовослужбовців, які героїчно обороняють територію України від зовнішнього агресора, сприяння у роботі обласного військового комісаріату та волонтерських організацій;
  • за період грудень 2013 – лютий 2014 р. більше 10 позачергових сесій Чернівецької обласної ради, засідань зборів та президії міжфракційного об’єднання «Народна Рада», автором ряду значимих проектів рішень, зокрема, щодо невідкладних кроків реалізації політики європейської інтеграції України, засудження застосування сили до учасників мирних акцій протесту на Євромайдані у Києві, захисту основоположних прав та свобод буковинців й неприпустимості переслідувань мітингувальників, соціального захисту постраждалих під час Революції Гідності патріотів, а також щодо територіальної цілісності, недоторканності й неприпустимості перевищень своїх повноважень місцевими радами України;
  • благодійної акції для дітей Магальського дитячого будинку-інтернату. Спільно із студентами факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ вчетверте відвідали даний інтернат у квітні 2014 р. За зібрані активістами й власні кошти нами подаровано одяг та промтовари;
  • ефективнішої роботи тимчасової контрольної депутатської комісії з вивчення ситуації, що пов’язана з електропостачанням та здійсненням розрахунків за спожиту електроенергію на території Чернівецької області. Склавши повноваження секретаря комісії, у жовтні 2014 р. на черговому засіданні комісії вніс ряд пропозицій щодо ефективнішої роботи ПАТ ЕК «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО» в інтересах буковинців;
  • організації інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо переваг європейського вибору України (спільно з Чернівецьким регіональним центром підвищення кваліфікації держслужбовців виїзних семінарів у межах області та спільно з ЧНУ міжнародної конференції за участю молодих науковців із більше 15 ВУЗів України, Польщі й Румунії), чергового народного свята української вишиванки та щорічного XI обласного конкурсу юних читців поезії.

Робота у постійній депутатській комісії

Як член постійної комісії обласної ради з правових питань, міжетнічних відносин, транскордонного співробітництва та антикорупційної діяльності у 2014 р. взяв активну участь у всіх засіданнях постійної комісії, був ініціатором розгляду 3 питань порядку денного, підготував проекти висновків та рекомендацій відповідної комісії. При розгляді проектів планів роботи даної комісії та Чернівецької обласної ради на 2015 р. вніс декілька пропозицій стосовно невідкладного розгляду й прийняття ряду стратегічно важливих програм, зокрема, Стратегії розвитку Чернівецької області до 2020 р.

У 2015 р., як і у попередні роки, серед першочергових завдань роботи комісії – активізація транскордонного співробітництва та розгляд інформаційно-роз’яснювальних проектів щодо забезпеченні боротьби з корупцією у межах чинного антикорупційного законодавства.

Матеріали про мою депутатську діяльність впродовж звітного періоду розміщено на публічних громадських блогах http://m-pavliuk.vkursi.com/,www.bukinfo.com.ua/blogs, особистому блозі   http://www.mykhailopavliuk.blogspot.com,    у інформаційних повідомленнях на телеканалах «Інтер», «ЗІК», «Буковина», «Чернівці», «Чернівці ТВ», «Новий канал», «ТВА», «5 канал», «Чернівецький промінь», газетах «День», «Україна молода», «Буковинське віче», «Буковина», «Версії», «Молодий буковинець», «Погляд», «Толока», «Час», «Свобода слова» та інтернет-ресурсі «Букн’юз» (www.buknews.com.ua).

 Контакти для звернень, зауважень та пропозицій щодо депутатської діяльності:

Михайло Вікторович Павлюк – депутат Чернівецької обласної ради VIскликання, викладач кафедри міжнародних відносин ЧНУ, кандидат політичних наук.

Робоча адреса – 58000, м. Чернівці, вул. Кафедральна, 2, каб. 19, Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, Факультет історії, політології та міжнародних відносин, кафедра міжнародних відносин.

Телефони – робочий 52-19-94, 90-10-20, моб. 050 671 44 97.

e-mail – [email protected]

У соціальній мережі facebook пошук персональної сторінки за іменем та прізвищем –Mykhailo Pavliuk. 

 Джерело: Прес-центр Чернівецької обласної ради.

1