Депутати 'Нашої Україна' двічі не реєструвались на сесії міськради

Депутати "Нашої Україна" двічі не реєструвались на сесії міськради

02.09.2014, 15:52

Чергова сесія міськради о 10.00 не розпочалася через відсутність кворуму: зареєструвалося лише 29 депутатів.

Міський голова Олексій Каспрук запропонував депутатам зібратися через півгодини - тобто, о 10.30 та вийшов із зали.

Спочатку секретар міської ради Ярослав Кушнірик, а відтак і міський голова Олексій Каспрук повідомили, що картки для реєстрації і голосування отримали 33 чи 34 депутати. Просто деякі з них не реєструвалися, тому початок сесії було зірвано. Паузою, самовільно оголосивши про збори депутатів, скористався член фракції "Наша Україна", яка не реєструвалася. Він піднявся на трибуну і під вигуки з залу почав щось  виголошувати. 

Після повторної реєстрації депутатів Чернівецької міськради о 10.30 кворум у сесійній залі з’явився: зареєструвався 31 обранець.

На прохання депутатів, на табло оприлюднили пофракційні результати реєстрації. З’ясувалося, що двічі не реєструвалися депутати фракції "Наша Україна", хоча у залі знаходяться троє обранців фракції - Володимир Бешлей, Любов Сорохан та Валерій Чинуш.

Водночас мер Олексій Каспрук повідомив, що четверо депутатів не можуть бути присутніми на засіданні через поважну причину: Василь Максимюк, Андрій Кавуля, Юрій Ватаманюк та Сергій Лазарєв нині знаходяться у зоні АТО.

Сесію розпочали з хвилини мовчання за загиблими на Сході солдатами.

Згодом депутати "Нашої України", до яких з певним запізенням приєднався також Дмитро Сірман, таки почали брати участь в роботі сесії і навіть активно виступати. А Любов Сорохан закликала з трибуни забути про розбрат і об'єднатися перед бідою, яка випала на долю України. 

У порядку денному сьогоднішньої сесії є такі важливі для життєдіяльності міста питання, як надання допомоги сім'ям загиблих на сході бійців та погодження інвестиційної програми "Чернівціводоканалу".

Частково за матеріалами molbuk.ua та vidido.ua

1