Депутати 'Народного фронту' найкраще працюють в парламентських комітетах, - ОПОРА

Депутати "Народного фронту" найкраще працюють в парламентських комітетах, - ОПОРА

08.06.2016, 01:30

Представники фракції "Народний фронт" найкраще відвідували засідання комітетів Верховної Ради за період лютого-квітня 2016 року.

Про це йдеться у моніторинговому дослідженні, проведеному Громадянською мережею ОПОРА.

"У Верховній Раді України VIII скликання утворено 27 комітетів та Спеціальну комісію з питань приватизації. У період лютого-квітня 2016 року найкраще засідання комітетів Верховної Ради відвідували депутати з фракції "Народний фронт" (81%)", - наголошується у дослідженні.

Автори моніторингу при цьому зазначили, що відвідуваність засідань парламентських комітетів та робота в комітетах є одним з важливих аспектів законодавчої активності народного депутата.

Більше того, присутність на засіданнях Верховної Ради та засіданнях комітетів – це прямий обов’язок народних депутатів згідно зі ст. 24 п. 3 Закону України "Про статус народного депутата".

У дослідженні також наводиться перелік депутатів, які не були присутні на жодному засіданні комітету. До складу компанії з 20 народних депутатів, переважно колишніх "регіоналів" (Михайло Добкін, Юрій Бойко, Олександр Вілкул), увійшла й лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка пропустила всі засідання комітету.

Як відомо, раніше "Народний фронт" було визнано найбільш реформаторською фракцією у Верховній Раді.

1