'Геть усіх!' Депутати міськради залишають Чернівці без влади

"Геть усіх!" Депутати міськради залишають Чернівці без влади

25.05.2017, 11:58

Сьогодні розпочалася 29 сесія міської ради VІІ скликання. Працювати депутати почали на півгодини пізніше, бо не зібралися всі на засідання вчасно.

У роботі чергової травневої сесії Чернівецької міської ради, яка розпочалася близкьо десятої ранку 25 травня, зробили перерву на півгодини. Причина — присутність у сесійній залі трохи більше половини депутатів. Через що не змогли навіть проголосувати за обрання членів секретаріату. 

Депутати під час сесії все ще збиралися. Зокрема, на початок реєстрації їх було 22-оє, тобто достатньо для кворуму. Вже через п'ять хвилин їх стало 24-ро. Проте за обрання членів секретаріату у складі депутатів Юрія Буреги, Івана Гончарюка, Ромео Скрипи проголосувало лише 19 депутатів, тобто голосів не вистачило. 

- Шановні колеги, є пропозиція на півгодини зробити перерву, може, хтось підійде. Ну це ж неможливо працювати, - запропонував міський голова Олексій Каспрук. Депутати погодилися.

Але згодом перше питання порядку денного прийняли доволі швидко.

Керівник фракції "Свобода" у міській раді, Андрій Ілюк запропонував депутатам проголосувати за рекомендацію міському голові не призначати у виконавчі органи влади Чернівців колишніх членів партії Регіонів. 

Після короткого обговорення та доповнень, депутати таке рішення ухвалили. У проголосованому проекті йдеться, що окрім колишніх регіоналів, міському голові не варто брати на роботу ще й комуністів і членів СДПУ (о).

А ті депутати та міський голова, які були помічниками народних депутатів-регіоналів, мають скласти повноваження. 

Рішення підтримали 34 депутати із присутніх 36.

Чернівці залишились без влади. Тим, кому потрібна влада у Чернівцях може йти і брати її, - робить висновок http://www.chas.cv.ua/

Нагадаємо, розпочалася 29-та чергова сесія сьомого скликання Чернівецької міської ради. У порядку денному — 26 питань.

Сайт http://acc.cv.ua/, molbuk.ua

1