Окремі депутати міськради вже піаряться на пожежі за кошти громади, а секретар поливає брудом політичних опонентів

Окремі депутати міськради вже піаряться на пожежі за кошти громади, а секретар поливає брудом політичних опонентів

20.03.2018, 17:43

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на продовження позачергової сесії, аби вирішити питання компенсації збитків підприємцям Калинівського ринку, майно яких постраждало або було знищено під час пожежі. За кілька годин до цього підприємці прийшли до ратуші на зустріч з міським головою та народними обранцями.

Під час сесії депутат Богдан Ковалюк запропонував юридичному відділу міськради та КП МТК «Калинівський ринок» спільно підготувати та винести на сесію в четвер, 22 березня, положення про надання допомоги підприємцям ринку, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації в понеділок. Обранці 24 голосами цю пропозицію підтримали, щоправда, з поправкою депутатки Любові Сорохан про те, що ця допомога має бути безповоротною.

Наразі мова йде орієнтовно про 150 тисяч гривень на одне торгове місце. Нагадаємо, за словами підприємців, на ринку вщент згоріли 57 контейнерів.

«Ми консультувалися з юристами і це правильний механізм – відшкодування підприємцям за рахунок МТК «Калинівський ринок» через положення. Також, оскільки ми не можемо цим людям повернути гроші за товар, то ми запропонували надати їм на 10 років пільги щодо сплати ринкового збору», – сказав у коментарі «Твоє місто. Чернівці» Богдан Ковалюк.

«Я завжди говорив, що вашого однопартійця Федорука разом з Ринжуком треба посадити в тюрму за те, що вони зробили з «Калинівським ринком». Ринжука посадили, Федорука – ні. Слава Богу Федорука, який наробив це все, зняли з посади мера. А ви його прихистили. За те що він вашій партії віддав землю під ринок «Добробут», ви його відправили у Верховну Раду», – зазначив секретар Чернівецької міської ради Василь Продан, звертаючись до Андрія Романчишина, який закликав створити комісію, яка б розібралися із тим, що зараз відбувається на ринку.

 Окрім цього, під час сесії в четвер депутати планують ухвалити звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо виділення грошової допомоги з держбюджету на відшкодування втраченого товару підприємцям Калинівського ринку.

Джерело: використано матеріали «Твоє місто. Чернівці» та http://times.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (5)

Це треба було бачити, як на цій сесії себе вів "ПЕЛЬМЕНЬ". Це був грубіян, телепень і зла, невихована "особь", навіть не людина. Як таке чмо, може бути міським головою???

avatar

Юрій

20 березня 2018 18:53

А де була культуристка-скандалістка сафтенкУ? Її на цій сесії не було... Невже зрозуміла, що треба "йти" з депутатів??

avatar

Дьордій

20 березня 2018 18:57

Один одног не краще. Що Пельмень, що Тарєлочка. Політика. А підприємці їм до сраки

avatar

Роман

20 березня 2018 19:46

Клали ми на тих підприємців, чому ми повинні платити з наших кишень цим баригам?! Треба було страхувати товар, і в першу чергу, думати про техніку безпеки, пожежну зокрема! На транспорт, інфраструктуру, ремонти, допомогу тяжко хворим грошей не має, а цим баригам одразу за лічені години знайшлися 8,5 мільйонів гривень заплатити! Пішли ви в гузно! Тепер зрозуміло кому точно цей барига-бізнес належить - ДЕПУТАТАМ! Коли це вже їхній бізнес, то нехай вони самі собі зі своєї кишені і дають гроші, а не громада! І нехай оприлюднять справжні дані, скільки грошей офіційно надходить до бюджету міста з торгової точки, нехай на ці дані орієнтуються, виродки!

avatar

Чернівчанин

21 березня 2018 12:26

Як на ремонт доріг, будинків, інженерних мереж грошей невистачає-НЕМА, як баригам, то будьласка... якого це х**на?!!

avatar

Садигура

21 березня 2018 17:06