Депутати міськради таємно від фінуправління ревізували перелік об’єктів комунальної сфери, фінансувати які пропонував мер

Депутати міськради таємно від фінуправління ревізували перелік об’єктів комунальної сфери, фінансувати які пропонував мер

27.04.2016, 19:10

Депутати Чернівецької міської ради на сесії 28 квітня не планують виділяти кошти на комунальне підприємство "Аеропорт "Чернівці".

Про це на прес-конференції у середу повідомив міський голова Олексій Каспрук.

Він заявив, що у четвер депутати говоритимуть на сесії про розподіл залишку міського бюджету.

"Ми – органи виконавчої влади – працюємо виключно в законодавчому полі згідно бюджетного кодексу, згідно закону про місцеве самоврядування, закону про доступ до публічної інформації і розпочали процес фактично ще з березня. Ми опублікували залишки коштів, коли казначейство нам його дало, і внесли пропозиції, які були основані на зверненнях депутатів, колективних зверненнях громадян, баченні фахівців, як використовувати ці кошти з найбільшою користю для нашого міста. Ми провели неодноразово засідання, на яких були представники громадськості, експерти, обговорювали напрямки використання цих коштів і основною тезою експертів є те, що ці кошти треба спрямувати на стратегічні речі, на те, що забезпечить нашому місту, по-перше, стабільне існування, а по-лруге, сталий розвиток. У результаті з березня депутати не можуть поділити кошти. наскільки мені відомо, проводилися постійно консультації, бюджетна комісія вивчала це питання", - повідомив міський голова.

Депутати хочуть залишити місто без аеропорту, - мер Чернівців

"На сьогодні у нашого фінуправління немає жодних пропозицій від депутатського корпусу. Але я знаю, що на сесії міськради завтра будуть певні зміни і пропозиції. Хотів би їх обговорити по-перше, депутатами була зроблена ревізія тих об’єктів комунальної сфери, які ми запропонували", - додав Каспрук.

Водночас він заявив, що депутати міськради мають бажання "знищити аеропорт".

"Зокрема, можу констатувати, що з тих пропозицій я розумію, що є бажання знищити декілька комунальних підприємств, фактично поховати. Перше підприємство – це аеропорт. На нього депутати завтра не планують виділяти кошти. Ну, група депутатів. Я сподіваюся, що все ж таки більшість депутатів дослухаються до тих обговорень і збереже це стратегічне підприємство для нашого міста", - додав міський голова Чернівців.

Джерело: molbuk.ua

1